Γιάννης Λαγός: Δεύτερο όχι στην αποφυλάκισή του

Ως απαράδεκτη απορρίφθηκε η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του Γιάννη Λαγού από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να εξεταστεί η νέα αίτηση.

Ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών, για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, δεν ήταν στη δικαστική αίθουσα, αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Ο εισαγγελέας της έδρας τόνισε πως δεν τηρήθηκε το χρονικό διάστημα δύο μηνών μεταξύ των δύο αιτήσεων που έχει υποβάλει ο Γιάννης Λαγός και κατ’ επέκταση, η αίτηση θα πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών είπε επίσης «όχι» και στο τρίτο αίτημα αναστολής έκτισης της ποινής της πρώην ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών και επτά μηνών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και παράνομη οπλοκατοχή.

Η δικηγόρος της καταδικασμένης ως μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της εντολέως της αλλά και οικονομικά ζητήματα, ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας έκρινε ότι οι λόγοι αυτοί αυτά δε δικαιολογούν την υπέρμετρη βλάβη που επικαλέστηκε η αιτούσα και πρότεινε τη απόρριψη του αιτήματος. Η πρόταση του τελικά υιοθετήθηκε από την έδρα η οποία με πλειοψηφία (4-1) είπε «όχι» στην έξοδο από τις φυλακές της πρώην ανθυπαστυνόμου.

newsit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.