Γιάννης Λαγός: “Οι κλέφτες, άθεοι και ανθέλληνες με πάνε φυλακή”

Σε χρόνο… dt εξέδωσαν οι ελληνικές εισαγγελικές Αρχές το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γιάννη Λαγού, αμέσως μετά την απόφαση για την άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ηδη ο ευρωβουλευτής συνελήφθη και επίκειται η έκδοσή του στην Ελλάδα, προκειμένου να εκτίσει την ποινή των 13 ετών που του έχει επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το πότε θα βρίσκεται στην Ελλάδα θα εξαρτηθεί από τις αντιρρήσεις που θα προβάλλει ο ίδιος ο Γιάννης Λαγός, ενώπιον του εισαγγελέα του Βελγίου. Παράλληλα οι εισαγγελικές Αρχές εξέδωσαν και «ερυθρά αγγελία», όπως ονομάζεται, προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο Γιάννης Λαγός αν βρισκόταν σε χώρα εκτός της Ενωσης, σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με προσωπική εποπτεία του εισαγγελέως, Βασίλη Πλιώτα, πέτυχε την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού, αν και δεν είχε καθαρογραφεί ακόμα η καταδικαστική σε βάρος του απόφαση.

Παρά ταύτα οι εισαγγελικές Αρχές είχαν αποστείλει όλα τα κρίσιμα έγγραφα, βάσει των οποίων αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή κάθειρξης χωρίς αναστολή, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει η ποινή του να εκτιθεί μέχρι τη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο.

Πώς απάντησε ο Λαγός στη σύλληψή του

«Είμαι σε βελγικό περιπολικό. Οι κλέφτες, άθεοι και ανθέλληνες με πάνε φυλακή. Μένω πιστός για Χριστό και Ελλάδα. Είμαι περήφανος που δεν προσκύνησα ποτέ. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», ανέφερε ο Γιάννης Λαγός όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

 

Ναι Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η αρμόδια επιτροπή JURI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε το «πράσινο φως» για την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού, λόγω της καταδίκης του για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οπλοκατοχή.

Συγκεκριμένα, με ψήφους 22 υπέρ και 2 κατά η επιτροπή JURI εισηγήθηκε την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής. Για τη δεύτερη υπόθεση σχετικά με τη προσβολής συμβόλου, όταν ο Γιάννης Λαγός είχε σκίσει εντός του Ευρωκοινοβουλίου τη σημαία της Τουρκίας, η εισήγηση ήταν αρνητική.

ethnos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.