Γιατί δεν μας λένε πότε ανοίγουν παιχνιδάδικα, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και ανθοπωλεία

Τη στιγμή που τα καταστήματα της χώρας πιέζουν και ζητούν να εφαρμοστεί το «click and collect» το οποίο λειτουργεί ήδη σε χώρες της Ευρώπης επιτρέποντας την παραλαβή προϊόντων από το κατάστημα μετά από παραγγελία, η κυβέρνηση έπετρεψε τελικά μια ανάσα πριν τις γιορτές να ανοίξουν μονο 110 εποχικά.

Επόμενος στόχος σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6, είναι να ανοίξουν παιχνιδάδικα, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και ανθοπωλεία. Σε ερώτηση όμως για το αν αυτό θα συμβεί στις 14 Δεκεμβρίου που λήγει η παράταση του 2ου lockdown, ο υπουργός Ανάπτυξης έσπευσε να κόψει τον ενθουσιασμό και να προειδοποιήσει ότι δεν… υπάρχει πλάνο.

Άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν έχει να προσφέρει ούτε χρονοδιάγραμμα, ούτε σανίδα σωτηρίας στους επιχειρηματίες που βιώνουν την απόλυτη οικονομική καταστροφή εδώ και μήνες.

Παράλληλα, έριξε ακόμα μια φορά το βάρος των ευθυνών στους πολίτες, τονίζοντας να τηρήσουν σωστά τα μέτρα προστασίας. Όσο για το άνοιγμα της εστίασης; Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι αν ανοίξει στις γιορτές, τότε υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση και να χρειαστεί νέο lockdown για… 5 μήνες!

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: «Kουρεύεται» η ενημέρωση – Όλο το παρασκήνιο

newsbreak.gr