Γιατί έγιναν δεκάδες εκρήξεις στη Βαρυμπόμπη

Συνεχείς εκρήξεις ακούγονταν από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη το απόγευμα της Τρίτης. Πού οφείλονταν τελικά;

Τεράστια δασική έκταση, περιουσίες που έγιναν στάχτη και νεκρά ζώα άφησε πίσω του το πύρινο μέτωπο της Βαρυμπόμπης. Πολλές ήταν οι εκρήξεις που ακούγονταν, ενώ ένας κατάμαυρος καπνός κάλυπτε την περιοχή και «σκέπασε» την Αττική.

Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε εικόνα την επόμενη μέρα της καταστροφής και έδειξε τον λόγο των εκρήξεων στην περιοχή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, στο έδαφος φάνηκαν με το πρώτο φως της μέρας ανοίγματα που δημιουργήθηκαν μετά το πέρασμα της φωτιάς και βρίσκονται σε σημεία από όπου περνούν σωλήνες φυσικού αερίου ή άλλης μορφής ενέργειας. Εκεί, πιθανότατα, και αποδίδεται ο ήχος των τρομακτικών εκρήξεων που σημειώνονταν, ενώ είναι και πολύ πιθανός λόγος της γρήγορης εξάπλωσης της φωτιάς.

Αυτή την ώρα στη Βαρυμπόμπη υπάρχουν διάσπαρτα μέτωπα και αναζωπυρώσεις που όμως δεν δημιουργούν προβλήματα στην προσπάθεια πυρόσβεσης και οι πυροσβέστες φαίνεται πως έχουν θέσει σε έλεγχο τις φλόγες.

Δείτε ακόμα:  Σπάτα: Η στιγμή της κατάσβεσης του σχολικού που τυλίχθηκε στις φλόγες (φωτό)

Ο πρώτος απολογισμός της καταστροφής

Στη νέα έκτακτη ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα που έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε μια πρώτη εκτίμηση της καταστροφής από τη φωτιά.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, έχουν καεί 12.500 στρέμματα γης, ενώ 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Ακόμα 18 σπίτια έχουν μερικές ζημιές, ενώ υπάρχουν 27 επιχειρήσεις με σοβαρές ζημιές και 82 οχήματα που καταστράφηκαν ολοσχερώς. Ακόμα 64 οχήματα έχουν υποστεί μερικές ζημίες.

Δείτε ακόμα:  Το ευχαριστώ του Β. Μπουρνούς στην Πολιτική Προστασία για την άμεση επέμβαση στη φωτιά σε διαμέρισμα

ieidiseis.gr