Γιατί ο ραφηνιώτης Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είναι ένας ευγενής άνθρωπος

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Έχει συνεχή παρουσία στην τηλεόραση σε γνωστές σειρές αλλά και στο θέατρο σε παραστάσεις αρχαίου θεάτρου, κλασικού αλλά και πιο σύγχρονων έργων.

Στον κινηματογράφο έχει παρουσία σε διάφορες ταινίες από τις οποίες ξεχωρίζει ο ρόλος του στην ταινία «Ευτυχία». Μεγάλος σταθμός στην καριέρα του είναι η ταινία «Έτερος Εγώ», στην οποία πρωταγωνιστεί, καθώς και η συνέχεια της ιστορίας στην σειρά «Έτερος Εγώ».

Είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς κι αυτή του η αναγνωρισιμότητα ακόμα τον εκπλήσσει αλλά και τον χαροποιεί καθώς του δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει σπουδαίους ανθρώπους. Αν δεν είχε γίνει ηθοποιός ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης θα μπορούσε να γίνει σεφ καθώς στον ελεύθερό του χρόνο του αρέσει να μαγειρεύει. Μια άλλη του μεγάλη αγάπη είναι η μηχανή του και με αυτή του αρέσει να ταξιδεύει. Τελευταία συμμετείχε και στο τραγούδι «Άνθρωπος στη θάλασσα» των Πυξ Λαξ.

Ανάμεσα σε δυο πατρίδες

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης γεννήθηκε στις 30 Μαΐου 1977 στο Μπόλτον, στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Το όνομά του το πήρε από τον παππού του, που ήταν γιατρός. Η μητέρα του είναι Αγγλίδα και ο πατέρας του Έλληνας. Γνωρίστηκαν όταν ο πατέρας σπούδαζε στην Αγγλία. Η οικογένεια ξεκίνησε την κοινή της ζωή στην Αθήνα. Ο πατέρας του Πυγμαλίωνα έκανε διάφορες δουλειές και τελικά ασχολήθηκε με το εμπόριο ωρολογοποιίας και χρυσού. Γυρνούσε σε όλη την Ελλάδα και δειγμάτιζε. Όταν μεγάλωσε λίγο ο Πυγμαλίων πήγε μαζί του διαπιστώνοντας πόσο δύσκολη είναι η δουλειά αυτή.

Οι γονείς του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, όταν εκείνος ήταν 4 ετών, αποφάσισαν ότι θα είναι καλύτερα να χωρίσουν. Αρχικά ο Πυγμαλίων βίωσε αντιδραστικά όλο το γεγονός. Κι αυτό γιατί η μητέρα του επέστρεψε στην Αγγλία και την έβλεπε μόνο 3 φορές το χρόνο, Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι. Ήταν όμως μια ωραία περιπέτεια για το μικρό παιδί να ταξιδεύει σαν ασυνόδευτο, τον βοήθησε να αποσυνδεθεί από τα πράγματα, αλλά του ήταν δύσκολο ψυχολογικά να αλλάζει κόσμους κάθε φορά. Αυτή η αναγκαστική προσαρμογή στο νέο περιβάλλον, με διαφορετική γλώσσα και νοοτροπία, φαινόταν στο παιδί σαν ένα παιχνίδι, που ίσως τον βοήθησε μετέπειτα και στην υποκριτική. Ήταν όμως και δύσκολο ψυχολογικά καθώς όταν ήταν στην Ελλάδα του έλλειπε η μητέρα του κι όταν ήταν στην Αγγλία του έλλειπε ο πατέρας του. Ήταν όμως πάντα και οι δυο γονείς μια ανοιχτή αγκαλιά για το γιο τους.

Οι γονείς ξαναπαντρεύτηκαν και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης έχει έναν ακόμα αδερφό στην Ελλάδα, τον Θανάση, και δυο ακόμα αδέρφια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, στην Αγγλία. Από την αδερφή του την Τζούλια μάλιστα έχει αποκτήσει και δυο ανιψάκια. Οι γονείς του Πυγμαλίωνα ακόμα και σήμερα έχουν πολύ καλή επικοινωνία και μοιράζονται αγάπη και σεβασμό. Όταν η μητέρα του θα έρθει στην Ελλάδα θα μείνει στον πατέρα του με την οικογένειά της και το αντίστροφο όταν ο πατέρας πάει στην Αγγλία. Για εκείνους η βάση τους είναι ο άνθρωπος κι όχι το προσωπικό τους εγώ. Πολλοί μάλιστα τους θεωρούν ίσως κλειστούς καθώς δεν λένε εύκολα σ’ αγαπώ. Αλλά ούτε κι ο Πυγμαλίων το έλεγε μικρός αλλά μεγαλώνοντας το κάνει ευκολότερα.

Όταν ρωτάνε τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη για τις δυο του πατρίδες απαντάει πως εκεί που ζει η μητέρα του αισθάνεται ότι είναι πατρίδα του αλλά ουσιαστικά όλες του οι εμπειρίες είναι στην Ελλάδα. Αγαπάει την Ελλάδα. Την Αγγλία περισσότερο την γνωρίζει σαν Έλληνας κι όχι σαν Άγγλος. Το ότι όμως είναι δίγλωσσος και παίζει μεταξύ δύο κόσμων τον έχει εξελίξει σαν άνθρωπο.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης έρχεται σε επαφή με το θέατρο

Τα παιδικά του χρόνια ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης τα έζησε ανάμεσα σε δύο χώρες. Η πρώτη του επαφή με την υποκριτική ήταν στο σχολείο καθώς έτυχε όπου πήγαινε να υπάρχουν θεατρικές ομάδες. Κυρίως φοίτησε σε ιδιωτικά σχολεία μέχρι που μετακόμισαν στην Ραφήνα, οπότε πήγε σε δημόσιο σχολείο. Εκεί πηγαινοερχόταν με το ποδήλατό του. Τότε ήταν που ήρθε σε επαφή με τις θεατρικές ομάδες. Κάποια στιγμή στο σχολείο του θυμάται να ήρθε ένας μαθηματικός, που λεγόταν Νίκος Γκόβας, και ήταν αγαπημένος εκπαιδευτικός. Εκείνος αποφάσισε να δημιουργήσει μια θεατρική ομάδα. Παράλληλα φτιάχτηκε και η θεατρική ομάδα «Τα παιδιά του βουνού» της Τασούλας Δημοπούλου. Και τότε άρχισε η ενασχόληση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη με βαθύτερα θεατρικά κείμενα και έκανε παρέα με ανθρώπους που το πρωί ήταν καθηγητές και το απόγευμα φίλοι του στις πρόβες.

Από την Α’ Δημοτικού μέχρι τη Γ’ Λυκείου έπαιζε κάθε καλοκαίρι σε παραστάσεις, μέχρι που έγινε 18 χρονών. Τότε, κι αφού τελείωσε το σχολείο, έψαχνε να βρει τι δουλειά θα κάνει και πως θα βγάλει λεφτά. Αποφάσισε, λοιπόν, να πάει στην Αγγλία, στην μητέρα του, και να σπουδάσει Computing και Marketing. Στην Αγγλία ζούσε και η μητέρα της μητέρας του, η γιαγιά του η Τζίνι. Εκείνη, που αγαπούσε πολύ το θέατρο, έβλεπε τον εγγονό της να μην είναι ευχαριστημένος με την πορεία των σπουδών του. Έβλεπε ότι κάτι του έλειπε. Του πρότεινε, λοιπόν, να πάει στο θέατρο. Μια μέρα, λίγο μετά τα Χριστούγεννα, του έδειξε μια αγγελία στην εφημερίδα για μια οντισιόν στο Octagon Theatre του Μάντσεστερ. Ο σκηνοθέτης έψαχνε έναν νεαρό για τον ρόλο του Πρίγκιπα στο έργο του Φίλιπ Μάρλοου «Εδουάρδος Β΄». Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης σκέφτηκε ότι ίσως χρειαζόταν κάποιος ατζέντης ή ότι οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι θα έχουν σταλεί όλοι από τις διάφορες σχολές. Ο 19χρονος Πυγμαλίων όμως αποφάσισε να πάει σε αυτή την οντισιόν αν και δεν είχε ούτε βιογραφικό ούτε συστάσεις.

Η πρώτη ερώτηση που του έκαναν για να καταχωρήσουν την υποψηφιότητά του ήταν ποιος τον έστειλε εκεί. Όταν εκείνος τους απάντησε ότι τον έστειλε η γιαγιά του, άρχισαν να γελάνε. Στις πρώτες οντισιόν θυμάται να είναι γύρω στα 500 άτομα υποψήφιοι. Περνούσε ένας κύριος και τους έβλεπε κι αν τους χτύπαγε στην πλάτη σήμαινε ότι περνάνε στην επόμενη φάση. Μετά από την πρώτη αυτή οπτική επιλογή έκαναν σωματικές ασκήσεις και στην τρίτη φάση την οντισιόν υπήρχε η ομιλία και το κείμενο. Δυο μέρες μετά της οντισιόν του τηλεφώνησε ο σκηνοθέτης στο σπίτι για να του πει ότι είχε κερδίσει τον ρόλο. Και φυσικά όλοι το γιόρτασαν στην οικογένεια.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης αισθάνεται πολύ τυχερός που του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει σε αυτές τις 28 παραστάσεις στο Μάντσεστερ χαρακτηρίζοντας την εμπειρία του αυτή ως μαγική. Μετά από αυτό το καλοκαίρι θα είχε την δυνατότητα να μπει σε μια από τις 12 καλύτερες σχολές τις Αγγλίας. Εκείνος όμως επέλεξε να γυρίσει στην Ελλάδα. Το 1999 επέστρεψε και είπε στο πατέρα του ότι θα γίνει ηθοποιός με τον πατέρα του να το δέχεται αμέσως. Κοντά στο σπίτι τους έμενε ο Κώστας Κουτσομύτης, τον οποίο πήγε να συμβουλευτεί. Εκείνος του έδωσε κατευθύνσεις για να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις σε δραματική σχολή. Το έστειλε στη σχολή «Θεμέλιο», του Νίκου Βασταρδή και της Ζωζώς Ζάρπα, την μόνη σχολή που τελικά τον δέχτηκε. Από εκεί ξεκίνησε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης το ταξίδι του στον κόσμο του θεάτρου, ένα ταξίδι απλό και δύσκολο μαζί.

Η σχέση με την Ελληνίδα γιαγιά του

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης θυμάται την γιαγιά του στην Ελλάδα, με την οποία πέρασε αρκετό χρόνο κατά την παιδική του ηλικία. Ήταν μια σπουδαία γυναίκα, που βοηθούσε όλον τον κόσμο. Την θυμάται να τον στέλνει το μεσημέρι, πριν καθίσουν στο τραπέζι, να πάει φαγητό σε γείτονες στην πολυκατοικία. Η γιαγιά του ήταν σπουδαία μαγείρισσα και μια γυναίκα πρότυπο για εκείνον, που μεγάλωσε μαζί της μετά το διαζύγιο των γονιών του. Όταν στα 18 του η γιαγιά του αυτή πέθανε, ο Πυγμαλίων προσπαθούσε να μαγειρέψει τα φαγητά που έφτιαχνε κι εκείνη, για να θυμηθεί και πάλι το χάδι της και την αίσθηση που του άφηνε ακόμα κι ένα απλό πιάτο φαγητό στις πιο μοναχικές του στιγμές. Όταν τελικά κατάφερε να φτιάξει ένα απλό πιάτο, η αγαπημένη του γιαγιά ήρθε και πάλι στην θύμησή του και γέμισε την ψυχή του με αγάπη. Και ήταν πολύ σημαντικό για εκείνον στην διαδρομή του να θυμάται δύσκολες αλλά και χαρούμενες στιγμές μέσα από μια μπουκιά φαγητό που μπορεί φέρει την συγκίνηση στα μάτια. Και ειδικά τις πατάτες γιαχνί με φέτα, που του έφτιαχνε γιαγιά του, ένα φαγητό που έπαιρνε μακριά τις στεναχώριες και γλύκαινε τα μεσημέρια του.

Η γιαγιά του αγαπούσε πολύ το θέατρο. Κάθε φορά που πήγαιναν, φρόντιζε πάντα να είναι ο εγγονός της καθαρός και περιποιημένος. Αντίθετα ο πατέρας του ήταν τότε περισσότερο του σινεμά. Τον βοήθησαν όμως να φτιάχνει ιστορίες με το μυαλό του με όσα έβλεπε. Τα ελληνικά τραγούδια που άκουγε η γιαγιά του στο ραδιόφωνο επίσης τον βοήθησαν να αναπτύξει την φαντασία του και να φτιάχνει ιστορίες.

Αν δεν είχε γίνει ηθοποιός ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, θα είχε γίνει σεφ. Μαγειρεύει και ο ίδιος καλά πια και αγαπάει τα μακαρόνια με κιμά. Όπως αναφέρει η μητέρα του έτρωγε συνέχεια στην εγκυμοσύνη μακαρόνια με κιμά και αυτά του την θυμίζουν, ειδικά τώρα που λόγω πανδημίας είχε να την δει πάνω από δυο χρόνια.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης διαγράφει μια σπουδαία καριέρα στον χώρο της υποκριτικής

Όσο φοιτούσε στην δραματική σχολή «Θεμέλιο» ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ήρθε εκεί ο Αντώνης Τέμπος και του μίλησε για μια τηλεοπτική σειρά στο Mega με τίτλο «Μια θέση στον ήλιο». Την ίδια χρονιά ήρθε στην σχολή «Θεμέλιο» για να τελειώσει το 3ο έτος, φεύγοντας από το Θέατρο Τέχνης, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Οι δυο τους έγιναν οι καλύτεροι φίλοι και αργότερα και συγκάτοικοι. Την επομένη χρονιά ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος πρωταγωνιστεί στο Εθνικό Θέατρο και λέει στον Πυγμαλίωνα να πάει γιατί έψαχναν για μικρούς ρόλους. Έτσι ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης βρέθηκε αμέσως μετά την σχολή να εργάζεται σε μια σειρά και σε μια παράσταση. Το επόμενο χρόνο διέκοψε την καριέρα του για να πάει στο στρατό. Όταν επέστρεψε έπρεπε να ξανασυστηθεί στο χώρο.

Όταν τον ρωτάνε αν πίστευε πάντα στον εαυτό του αυτό που απαντάει είναι ότι δεν ξέρει. Πάντα πίστευε ότι αυτό που κάνει δεν τον κάνει μόνο για τον εαυτό του και για να ικανοποιήσει το εγώ του, αν και υπάρχει μέσα του ένα κομμάτι ματαιοδοξίας, αλλά γνωρίζει ότι του αξίζει. Κι όχι γιατί θεωρεί τον εαυτό του τέλειο ηθοποιό αλλά γιατί ξέρει ότι σε αυτό το χώρο ανήκει.

Η πρώτη δουλειά του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στην τηλεόραση ήταν ο ρόλος του Μάνου στην σειρά του MEGA «Για μια θέση στον ήλιο» από το 1999 μέχρι το 2002. Έχει παίξει σε πολλές πετυχημένες σειρές στην τηλεόραση, μεταξύ των οποίο η σειρά του ALPHA «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα» στον ρόλο του Πέτρου Αθανασίου, η σειρά «Πενήντα – Πενήντα» του MEGA, στο ρόλο του Κίμωνα Σαραντινού, αλλά και σε διάφορα επεισόδια της σειράς «10η Εντολή». Από το 2019 πρωταγωνιστεί στην σειρά «Έτερος Εγώ», που προβάλλεται στην COSMOTE TV, στον ρόλο του Δημήτρη Λαΐνη. Η τελευταία σειρά στην οποία πρωταγωνίστησε ήταν τη σεζόν 2020 – 2021 η σειρά του ANT1 «Η Φαμίλια», στον ρόλο του Γιάννη Αρμαούση.

Η πρώτη του θεατρική παράσταση ήταν «Η Σονάτα των Φαντασμάτων» τη σεζόν 1999-2000. Έχει παίξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και της σεζόν 2009-2011 συμμετείχε στην παράσταση του συγκροτήματος Άγαμοι Θύται- «Ζυγός». Το καλοκαίρι του 2021 ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης συμμετείχε στην παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις», που πήγε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Στον κινηματογράφο η πρώτη ταινία του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη ήταν η «Λιούμπη» του 2005. Από τότε έχει συμμετοχή σε διάφορες ταινίες με τελευταία το 2019 την ταινία «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή, όπου είχε τον ρόλο του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου. Για την ερμηνεία του στην ταινία αυτή το 2020 πήρε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Ρόλος σταθμός στην καριέρα του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη ήταν το 2016 ο ρόλος του Δημήτρη Λαΐνη στην ταινία «Έτερος Εγώ».

Συνολικά στα 20 χρόνια της καριέρας του ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είναι ένας ηθοποιός που έχει υποδυθεί εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους ρόλους. Οι φίλοι του μάλιστα τον λένε χαμαιλέοντα. Εκείνος υποστηρίζει αυτό το χαρακτηρισμό λέγοντας πως δεν του αρέσουν οι κατηγορίες. Θα ήθελε να μπορεί να υποδύεται όλους τους χαρακτήρες με κάθε τρόπο, χωρίς να προτιμάει κάποιος είδος περισσότερο. Στα σχέδια και το όνειρά του υπάρχουν πολλοί ρόλου που αγαπά και ήθελε να υποδυθεί. Ένα παράδειγμα είναι ο βασιλιάς Λιρ, αλλά γι’ αυτόν, όπως δηλώνει, περιμένει να βρεθεί στην κατάλληλη ηλικία για να συναντηθούν.

Στην εκπομπή «Ελένη» ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης διηγήθηκε μια ιστορία που βίωσε στο θέατρο και του έδωσε ένα πολύ όμορφο δίδαγμα. Κάποια Χριστούγεννα είδε έναν ηλικιωμένο, που ήρθε στο θέατρο μόνος του και ρώτησε για την τιμή του εισιτηρίου. Όταν άκουσε το αντίτιμο άρχισε να βγάζει σιγά σιγά τα χρήματά του για να πληρώσει. Εκείνη την βραδιά ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης δήλωσε πως έπαιξε την καλύτερη παράσταση της ζωής του για εκείνον τον άνθρωπο, χωρίς ποτέ αυτός να το μάθει. Και κατάλαβε πως αυτό που κάνει εκτός από διασκέδαση για κάποιους μπορεί να είναι και η μόνη τους συντροφιά.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης αγαπάει ειλικρινά αυτό που κάνει. Κι αυτό γιατί τον κάνει καλύτερο άνθρωπο και τον εξελίσσει από αυτό που ήταν την προηγούμενη μέρα. Έτσι, δεν θα διστάσει να παίξει όσοι κι αν είναι οι θεατές από κάτω. Σε αντίστοιχη ερώτηση έχει δηλώσει ότι έχει παίξει παράσταση ακόμα και για 4 μόνο θεατές.

Η απώλεια που τον σημάδεψε

Η περίοδος που υπηρέτησε στο στρατό ήταν ιδιαίτερη για τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη. Εκείνο το διάστημα είχε μια σημαντική απώλεια κιλών καθώς μπήκε 120 και βγήκε 74 κιλά. Την αιτία αυτής της απώλειας ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης την εντοπίζει αρχικά στο θάνατο του κολλητού του φίλου. Ήταν Μάιος του 2002 και ο 24χρονος Πυγμαλίων είχε πάρει την πρώτη του άδεια από το στρατό. Ξύπνησε ένα πρωί όταν χτύπησε το τηλέφωνό του και θεώρησε ότι ήταν ο κολλητός του. Στο τηλέφωνο όμως ήταν ο ξάδερφος του φίλου, που ενημέρωνε τον Πυγμαλίωνα για το τροχαίο του φίλου του τη μέρα του Πάσχα. Ο ξαφνικός αυτός θάνατος ήταν ένα τεράστιο χαστούκι για τον νεαρό Πυγμαλίωνα. Τον έκανε να ξυπνήσει απότομα και να συνειδητοποιήσει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Η εμπειρία του στρατού συμπληρώθηκε με τον τρόπο που βίωσε τη θητεία του και τον τρόπο λειτουργίας του στρατού. Ταυτόχρονα όμως χώρισε κι από την καλύτερη, όπως την θεωρούσε τότε, σχέση του. Όλα αυτά τον έκαναν να απορρίψει όλα όσα τον έκαναν να τρώει. Ξέσπασε στη γυμναστική με αποτέλεσμα να γυμνάζεται πολλές ώρες την ημέρα. Κι αυτό έφερε σαν αποτέλεσμα την μεγάλη απώλεια βάρους. Σταδιακά όμως επήλθε η ηρεμία στην ζωή του. Η απώλεια του φίλου του όμως είναι κάτι που τον έχει στιγματίσει και θα το θυμάται για πάντα, παρά το γεγονός ότι ακολούθησαν κι άλλοι θάνατοι στην ζωή του.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης περιγράφει τους στόχους του

Ένα από τα πράγματα που αγαπάει ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, πέρα από την δουλειά του, είναι η μοτοσικλέτα και η ταχύτητα. Δεν αγοράζει τίποτα για τον εαυτό του παρά μόνο ότι έχει να κάνει με την μηχανή του. Και μπορεί να έχει χάσει τρεις δικούς του ανθρώπους, όμως το αγαπημένο του αντικείμενο μέσα στο σπίτι είναι τα κλειδιά της μηχανής του. Ένα όνειρό του είναι να πάει αεροπλάνο μέχρι τα σύνορα της Αλάσκας και μετά με μια μηχανή να φτάσει μέχρι την Γη του Πυρός.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και η απόκτηση οικογένειας

Όταν αναφέρουν ότι αρέσει στο γυναικείο φύλο, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης δεν δείχνει να εντυπωσιάζεται. Θεωρεί μάλιστα βαρετή την ζωή του καθώς, ζώντας μόνος του από τα 17, έχει μάθει να τα κάνει όλα μόνος του και η μόνη παρέα που έχει είναι του σκύλου του και μερικών φίλων. Χρεώνει όμως και σε δικά του λάθη το ότι ακόμα δεν έχει κάνει οικογένεια. Προσπάθησε ίσως για ανέφικτα πράγματα ή δεν ήταν μέχρι τώρα έτοιμος να κάνει οικογένεια. Πάντως είναι ανοιχτός στην αγάπη και δεν έχει κανένα απωθημένο που να τον εμποδίζει να προχωρήσει. Απλώς δεν έχει βρεθεί ακόμα το κατάλληλο πρόσωπο.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης επιθυμεί να γίνει πατέρας και θεωρεί την απόκτηση ενός παιδιού ευλογία για την οποία ίσως ακόμα να μην είναι έτοιμος. Δεν αποκλείει όμως και τον ενδεχόμενο της υιοθεσίας, αν χρειαστεί. Δεν αγχώνεται για το πότε θα συμβεί αυτό όμως καθώς έχει σαν παράδειγμα τον Μόργκαν Φρίμαν που έκανε παιδί στα 70 του.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και η στάση του για το κίνημα #metoo

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης έχει συνεργαστεί με πρόσωπα που έχουν καταγγελθεί και αφορούν το ελληνικό #metoo. Δεν θέλει να μιλάει όμως γι’ αυτά τα πρόσωπα καθώς είναι καλύτερο να μιλάνε οι ίδιοι για τις πράξεις τους, για να μην χαθεί και το μέτρο της επικοινωνίας. Όσο για την σειρά «50 – 50» στην οποία συνεργάστηκε με κάποιους καταγγελλόμενους το μόνο που έχει να πει είναι ότι στα γυρίσματα της σειρά το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Όμως δεν γνωρίζει τι μπορεί να γνωρίζει τι συνέβαινε όταν ο καθένας έφευγε από εκεί και χώριζαν οι δρόμοι τους. Σίγουρα πάντως δεν περίμενε τέτοιο σκοτάδι στο χώρο του. Έχει δηλώσει πως εκείνος είναι τόσο ενοχικός που δεν θα μπορούσε να ζήσει αν είχε κάνει τόσο κακό σε κάποιο που θα του χρειαζόταν μια ζωή για να το ξεπεράσει. Εκείνος από την οικογένειά του έχει μάθε να σέβεται όλους τους ανθρώπους, από όπου κι αν προέρχονται. Όπως τόνισε: «Αν δεν σέβεσαι τους άλλους, δεν σέβεσαι ούτε τον εαυτό σου. Μου αρέσει να ζητάω συγγνώμη και να μπορώ να συγχωρώ τον άλλον, για να μπορώ να συγχωρώ και τον εαυτό μου».

Το μόνο λάθος στην κατάσταση ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης θεωρεί πως είναι ότι μπήκε στο στόχαστρο μόνο ο δικός του κλάδος. Το να συζητάμε μόνο για συγκεκριμένα ονόματα ενώ υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις ατόμων σε διάφορους κλάδους, που φοβούνται να μιλήσουν για να μην χάσουν την δουλειά τους ή την ζωή τους ή να αναρωτιόμαστε γιατί όλοι αυτοί μίλησαν τώρα, είναι πολύ άσχημο.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και το «Έτερος Εγώ»

Η δημιουργία του «Έτερος Εγώ» ξεκίνησε με την γνωριμία του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και του Σωτήρη Τσαφούλια. Οι δυο τους συναντήθηκαν στο έργο «Κοινός Παρονομαστής» και για δυόμισι περίπου χρόνια, από το 2013 μέχρι το 2015, άρχισαν να δημιουργούν αρχικά την ταινία «Έτερος Εγώ». Οι δυο τους δούλευαν το κείμενο ασταμάτητα, μέχρι να πάρει τον δρόμο του. Δούλευαν κυρίως τα βράδια, μόλις θα κοιμόταν η οικογένειά του Σωτήρη Τσαφούλια. Μετά την επιτυχία της ταινίας ξεκίνησε η δημιουργία της σειράς «Έτερος Εγώ». Έτσι όλοι οι εμπλεκόμενοι άρχισαν και πάλι να γράφουν.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στο «Έτερος Εγώ» είναι ο Δημήτρης Λαΐνης. Ο ίδιος εντοπίζει κοινά με αυτόν τον χαρακτήρα λέγοντας πως δεν γίνεται να μην έχεις κοινά στοιχεία με κάτι που αγαπάς. Για τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδης αυτός ο χαρακτήρας είναι το παιδί του και είναι χαρούμενος που είχε την ευκαιρία και το χώρο για να τον δημιουργήσει. Αυτή την περίοδο γίνονται τα γυρίσματα του 3ου κεφαλαίου του «Έτερος Εγώ», που έχει τον τίτλο «Νέμεσις» και μέχρι τώρα θεωρείται ότι θα είναι το τελευταίο κεφάλαιο.

Ακολουθεί video από την εμφάνιση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στην συναυλία του Στέφανου Κόκκαλη για την «Ηλιαχτίδα» 22 / 03 / 2010 στο «Κύτταρο», όπου ερμηνεύει το τραγούδι «Ακόμα μια φορά» σε στίχους Βίκυς Γεροθόδωρου και μουσική Στέφανου Κόκκαλη.

dadakaridis2

Για το άρθρο χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από:

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ανακτήθηκε από: https://el.wikipedia.org/ Τελευταία πρόσβαση: 8/5/22
Ξέσπασε ο Δαδακαρίδης: «Σοκαρίστηκα, θα κρεμιόμουν αν ήξερα ότι έχω κάνει κακό σε άνθρωπο». (2022). Ανακτήθηκε από: https://www.gossip-tv.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 9/5/22
Πυγμαλίων Δαδακαρίδης για Πέτρο Φιλιππίδη: «Έφαγα ένα χαστούκι μέσα στη μούρη, όταν έμαθα…». (2021). Ανακτήθηκε από: https://www.gossip-tv.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 9/5/22
Δαδακαρίδης: Το MeToo, ο αξέχαστος Σάκης Μπουλάς, ο Παύλος Χαϊκάλης και η πρόταση για ριάλιτι. (2022). Ανακτήθηκε από: https://www.gossip-tv.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 9/5/22
Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Θέλω να μου δώσουν μια μοτοσικλέτα και να φτάσω στη Γη του Πυρός». (2022). Ανακτήθηκε από: https://www.in.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 9/5/22
Μποζώνη, Αρ. (2022). Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Τέρμα τα σκοτάδια, καμία κακομεταχείριση». Ανακτήθηκε από: https://www.lifo.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 9/5/22
Πυγμαλίων Δαδακαρίδης : Η σπάνια εξομολόγηση και η «υπόκλιση» στον Γκάλη. (2020). Ανακτήθηκε από: https://www.in.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 9/5/22
Δαδακαρίδης: Η ιστορία με ηλικιωμένο στο θέατρο που συγκινεί: «Δεν θα το μάθει ποτέ». (2022). Ανακτήθηκε από: https://www.gossip-tv.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 9/5/22
Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Η εξομολόγηση για τους γονείς του και η συγκινητική ιστορία με έναν ηλικιωμένο σε παράστασή του. (2022). Ανακτήθηκε από: https://www.iefimerida.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 9/5/22
Μαντζαρίδης, Π. (2022). Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Η αινιγματική ανάρτηση για το μέλλον του “Έτερος Εγώ” με αφορμή τα γυρίσματα της σειράς. Ανακτήθηκε από: https://glance.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 9/5/22
Καράμπελα, Μ. (2021). Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Η ηλικία, το ύψος, η σχέση με τα κιλά, το Έτερος Εγώ, ο γάμος και το παιδί που θέλει. Ανακτήθηκε από: https://glance.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 9/5/22
Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Η ηλικία, το βραβείο, οι σπουδές στο marketing και ο θάνατος που τον στιγμάτισε. (2022). Ανακτήθηκε από: https://bestofyou.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 9/5/22
Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης μιλά για τον θάνατο του κολλητού του που τον σημάδεψε – “Είπα ξύπνα…”. (2020). Ανακτήθηκε από: https://www.thetoc.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 9/5/22
Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Δε με ενδιαφέρει και τόσο αν αρέσω στις γυναίκες – Η ζωή μου είναι βαρετή. (2022). Ανακτήθηκε από: https://www.thetoc.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 9/5/22
Πυγμαλίων Δαδακαρίδης : Συγκινεί μιλώντας για το θάνατο κολλητού του. (2020). Ανακτήθηκε από: https://www.in.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 9/5/22
Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Το δυνατό «χαστούκι», η υιοθεσία ενός παιδιού και το Έτερος Εγώ, Ανακτήθηκε από: https://www.ethnos.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 9/5/22
Οι Πυξ Λαξ έχουν νέο τραγούδι με συμμετοχή-έκπληξη του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη. (2022). Ανακτήθηκε από: https://mikrofwno.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 9/5/22
Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: To MeToo, τα θεατρικά σχέδια και το μεγάλο του όνειρο. (2021). Ανακτήθηκε από: https://www.in.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 9/5/22
Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Με βλέπω εραστή των πραγμάτων κι όχι σύζυγο». (2020). Ανακτήθηκε από: https://www.bovary.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 9/5/22

Κωνσταντίνα Αναστασιάδη

Πηγή: www.maxmag.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.