Γιατί παίρνουν φωτιά τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα;

Την προσοχή των οδηγών εφιστά η Πυροσβεστική, η οποία υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις που έχουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ.

Διαστάσεις μάστιγας έχει λάβει το φαινόμενο εκδήλωσης φωτιάς σε αυτοκίνητα που βρίσκονται εν κίνησει στη χώρα μας, με τους άνδρες της Πυροσβεστικής να καλούνται να διαχειριστούν, σχεδόν σε καθημερινή βάση, τέτοια περιστατικά, σπεύδοντας να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Βασική αιτία εκδήλωσης πυρκαγιάς αποτελεί ο ιδιαίτερα γερασμένος στόλος κυκλοφορούντων ΙΧ στο οδικό δίκτυο που σε συνδυασμό με την ελλιπή συντήρηση τους συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε ένα κακοσυντηρημένο ΙΧ είναι πιθανό να υπάρξει διαρροή λαδιού στο μηχανοστάσιο, η οποία μπορεί να αποδεχθεί αρκετή προκειμένου να εκδηλωθεί φωτιά.

Βραδυφλεγή βόμβα αποτελεί, επίσης, και η ελαττωματική ηλεκτρική καλωδίαση που μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα ή έναν σπινθήρα, με αποτέλεσμα το ΙΧ να τυλιχθεί στις φλόγες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια των επιβατών του εν λόγω αυτοκινήτου, αλλά και των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου.

Δεδομένων των μεγάλων διαστάσεων που έχει λάβει το φαινόμενο εκδήλωσης φωτιάς σε αυτοκίνητα στη χώρα μας, το Πυροσβεστικό Σώμα εφιστά την προσοχή των οδηγών.

Μέσω ανάρτησης στο Twitter, ζητάει από τους οδηγούς να μην αμελούν τη συντήρηση του αυτοκινήτου τους, τηρώντας ευλαβικά τα χρονοδιαγράμματα σέρβις.

Επίσης, υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι είναι υποχρεωμένοι να φέρουν στο αυτοκίνητό τους προειδοποιητικό τρίγωνο, φαρμακείο και πυροσβεστήρα, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν σωτήρια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

carandmotor.gr

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.