Γιατί τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα είναι μια υγειονομική βόμβα

Tα χρήματα μπορούν να είναι βρώμικα και μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Εδώ δεν θα μιλήσουμε για τα μεταφορικά βρώμικα λεφτά, αλλά για τα κυριολεκτικά. Αλλάζουν συνεχώς χέρια κατά τη διάρκεια της ημέρας και είναι ίσως τα μοναδικά αντικείμενα που αγγίζουμε τα οποία δεν υπόκεινται σε κανενός είδους καθαρισμό όσο διαρκεί η κυκλοφορία τους.

Εκατοντάδες μικρόβια και βακτήρια ζουν στις επιφάνειες τους και μάλιστα πολλά από αυτά είναι άκρως επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με αμερικανική έρευνα βρέθηκε ότι στο 18% των κερμάτων και στο 7% των χαρτονομισμάτων που εξετάστηκαν, βρέθηκε σταφυλόκοκκος.

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να μας έχει κάνει πιο σχολαστικούς με την καθαριότητα των αντικειμένων με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή, όμως τα μετρητά είναι σχεδόν αδύνατον να τα απολυμάνουμε. Γι’αυτό και το καλό πλύσιμο των χεριών κάθε φορά αγγίζουμε χρήματα, είναι μοναδική ασπίδα του οργανισμού μας από κάθε λογής παθογόνο μικροοργανισμό.

Εξίσου αποτελεσματικό μέσο προφύλαξης βέβαια είναι και η αποφυγή χρήσης μετρητών. Οι κάρτες και το κινητό μας δεν προσφέρουν μόνο ευκολία στις συναλλαγές, αλλά κάνουν και καλό στην υγεία μας.

 

ratpack.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.