Γιατροί κατά Αθανάσιου Εξαδάκτυλου: Απαράδεκτες δηλώσεις από τα χείλη γιατρού

Σκληρή κριτική κατά του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιου Εξαδάκτυλου εξαπέλυσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Συγκεκριμένα, η ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωσή της καταδικάζει τις δηλώσεις Εξαδάκτυλου, ότι οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα νοσήλια.

«Απαράδεκτο» χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών «να ακούγεται από χείλη γιατρού ότι οι ανεμβολίαστοι πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους το νοσοκομείο, εάν νοσήσουν και νοσηλευτούν με Covid. Οι θέσεις που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, λένε οι νοσοκομειακοί γιατροί «δεν εκφράζουν την ΟΕΝΓΕ και τις Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών. Οι θέσεις του κ. Εξαδάκτυλου απηχούν τις προσωπικές του απόψεις και όλων όσων μετατρέπουν την ιατρική επιστήμη σε απολογητική της βαρβαρότητας».

Συγκεκριμένα οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία αναφέρουν:

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις (18/11/21) σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα νοσήλια. Είναι απαράδεκτο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με την λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. απρόσεκτοι οδηγοί, καπνιστές κλπ) θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τη θεραπεία και νοσηλεία, πρακτικά όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης, δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης», λένε χαρακτηριστικά τα μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

ΟΕΝΓΕ: «Αποθεώνει τη λογική της ατομικής ευθύνης»

Με τις θέσεις του ο κ. Εξαδάκτυλος, επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ, αποθεώνει τη λογική ότι η υγεία είναι ατομική ευθύνη και αφήνει στο απυρόβλητο την κυβερνητική πολιτική που ευθύνεται για την έξαρση της πανδημίας, «για το γεγονός ότι ακόμα και τώρα αρνείται να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, αρνείται να επιτάξει άνευ όρων τους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας, αρνείται να πάρει μέτρα για την πρόληψη της διασποράς στα εκκολαπτήρια του κορονοϊού στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές».

Η ΟΕΝΓΕ καταλήγει πως ο ρόλος της ηγεσίας του ΠΙΣ είναι να αποτελεί τον «ουραγό και λαγό ταυτόχρονα της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν το Δ.Σ και τη συνέλευση του ΠΙΣ να πάρει άμεσα θέση. «Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις και να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα όλων των ασθενών μας στη δωρεάν υγεία».

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.