Γιώργος Καραγιάννης: ‘Έρχονται τρεις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, προς Ραφήνα, Λαύριο & Λεωφ. Βουλιαγμένης”


Τον επόμενο χρόνο αναμένεται να ανακοινωθούν οι διαγωνισμοί για επεκτάσεις της Αττικής Οδού σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο κ. Καραγιάννης σημείωσε πως το 2022 η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να ανακοινώσει διαγωνισμούς για τις τρεις επεκτάσεις της Αττικής Οδού.

Πρόκειται για επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, προς το Λαύριο και προς τη Ραφήνα.

Διευκρίνισε πως και τα τρία αυτά σημαντικά έργα, μαζί με τις επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ, θα αλλάξουν την εικόνα της Αττικής. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη φάση της μελέτης και της χρηματοοικονομικής διασφάλισης.

Δείτε ακόμα:  Αποκλειστικό: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποχέτευση στη Ραφήνα! (φωτό)

Σημείωσε πως οι επεκτάσεις προς Λαύριο και Ραφήνα περιλαμβάνουν και επεκτάσεις του Προαστιακού προς τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας. Τονίζεται πως ένα τμήμα του έργου στη Ραφήνα θα είναι παγιοποιημένο.

Σχετικά με τον ΒΟΑΚ, ο κ. Καραγιάννης τόνισε πως ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να προχωρήσουν άμεσα και μέχρι τα τέλη του χρόνου να γίνει ο διαγωνισμός. Όπως είπε τα εργοτάξια θα στηθούν το 2022, ενώ το έργο θα ολοκληρωθεί το 2028.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας (φωτό)

Για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου απάντησε πως στα τέλη του 2022 θα μπουν και εκεί εργοτάξια και το έργο θα ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας. Τέλος, σημείωσε πως η επέκταση του Τραμ προς Πειραιά θα τεθεί σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο.