Γιώργος Πατέλης: Την αναίρεση της αποφυλάκισης του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία αποφυλακίστηκε ο πυρηνάρχης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής Γιώργος Πατέλης, ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωυσίδης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας είχε ζητήσει να του διαβιβαστεί το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου που άνοιξε την πόρτα των φυλακών Δομοκού για τον πυρηνάρχη Νίκαιας.

Η υπόθεση χρεώθηκε στον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, ο οποίος, αφού μελέτησε το σκεπτικό της απόφασης, ζήτησε την αναίρεσή της.

Πλέον το ζήτημα θα κριθεί από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και σε περίπτωση που και οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί συνταχθούν με την εισαγγελική θέση, τότε η υπόθεση θα επιστρέψει στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, το οποίο με διαφορετική σύνθεση θα κρίνει το αίτημα του Γιώργου Πατέλη από μηδενική βάση.

Δείτε ακόμα:  Πυροσβεστική: Υψηλός κίνδυνος για φωτιές - Απαγόρευση κυκλοφορίας και περιπολίες από τον στρατό

Ο Γιώργος Πατέλης έχει καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε κάθειρξη 10 ετών και δύο μηνών για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ζήτησε να αποφυλακιστεί, επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας του παιδιού του. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του κατά πλειοψηφία, ενώ και ο εισαγγελέας της έδρας είχε ταχθεί υπέρ της αποφυλάκισης του πυρηνάρχη Νίκαιας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών».

Δείτε ακόμα:  Την αποφυλάκισή υπό όρους του Πέτρου Φιλιππίδη, εισηγήθηκε η εισαγγελέας!

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έχει επιβάλει στον Γιώργο Πατέλη τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

iefimerida.gr