Γιώργος Τράγκας: Δεσμεύθηκε η περιουσία 2 συνεργατών του – 15 επιχειρηματίες κατέθεσαν για “περίεργες μεθόδους” για να πάρει διαφήμιση

Έρευνα σε βάθος για την ανάδειξη τυχόν διάπραξης ποινικών εγκλημάτων που θα προκύψουν ως βασικό αδίκημα για το – κατά την αρχή ξεπλύματος- μαύρο χρήμα που φέρεται να συνθέτει τον κορμό της μυθικής περιουσίας του δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα, προχωρεί η Οικονομική Εισαγγελία υπό τον εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη.

Ο εισαγγελέας μελετά το πόρισμα που συνέταξε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, υπό τον πολύπειρο αντεισαγγελέα ε.τ του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, με το οποίο, όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr δεσμεύεται η περιουσία και 2 ακόμα ατόμων( σ.σ δεν αφορά τους γιούς του) που εμφανίζονται ως συμπράττοντες, σε εταιρείες του εκδότη και δημοσιογράφου. Τα άτομα αυτά, πέραν της συζύγου του, εμφανίζονται σε περιουσιακά στοιχεία του εκλιπόντος και θα ελεγχθούν και ποινικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή στο πόρισμα αναφέρεται βάσει υπονοιών σε τυχόν αδικήματα όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβίαση, απιστία και φοροδιαφυγή. Θα πρέπει βέβαια να καταστούν σαφή δυο πράγματα:

-πρώτον πως η αρχή είναι υπηρεσία πληροφοριών για ζητήματα χρηματοπιστωτικά και όχι προανακριτική , άρα κινείται μόνο στη βάση απλών υπονοιών και ενδείξεων, τις οποίες παραθέτει στις εισαγγελικές αρχές για να εκκινήσει η τεκμηρίωση.

-δεύτερον τα αναφερόμενα αδικήματα είναι απλώς ενδεικτικά καθώς ακόμα κι αν προκύψει π.χ στοιχείο εκβίασης, η υπόθεση δεν θα ανοίξει δεδομένου ότι ο βασικός πρωταγωνιστής δεν βρίσκεται πλεον εν ζωή.

Κατέθεσαν 15 γνωστοί επιχειρηματίες

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες- που δεν περιγράφονται αυτολεξεί στο πόρισμα, στην Αρχή κλήθηκαν και συνομίλησαν με αρμοδίους τουλάχιστον 15 γνωστοί επιχειρηματίες , οι οποίοι αναφέρθηκαν – off the record– σε “περίεργες” μεθόδους εξασφάλισης διαφήμισης από τον εκλιπόντα. Τα πρόσωπα αυτά όμως δεν ήθελαν, ούτε θα είχε άλλωστε πλέον ουσιαστικό αντίκρισμα, να καταθέσουν επωνύμως τις τυχόν έκνομες συμπεριφορές που γνώριζαν.

Στο πόρισμα επίσης περιλαμβάνεται ως τυχόν αδίκημα και η απιστία τραπεζικών στελεχών καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι δάνεια που είχε πάρει ο Γιώργος Τράγκας από ελληνικές τράπεζες (και ειδικά από τράπεζα η οποία απορροφήθηκε ήδη από άλλη τράπεζα) επί της ουσίας δεν εξοφλήθηκαν , καθώς χαρίστηκαν τα ποσά του δανείου ή καταβλήθηκε το 1/3 του αρχικού δανείου και το υπόλοιπο της δανειακής σύμβασης χαρίστηκε ως καταβληθέν.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι πιθανότατα, το βασικό αδίκημα πάνω θα δομηθεί η δικογραφία αφορά την φοροδιαφυγή.

Δεν προκύπτει εμπλοκή για τους γιους του δημοσιογράφου

Πάντως σε όλους τους τόνους αρμόδιες πηγές διαβεβαιώνουν πως δεν προκύπτει εμπλοκή (ποινική ή άλλη) των δυο γιων του εκδότη, Γιάννη και Φρέντυ. Ήδη μάλιστα ο δευτερότοκος γιός του εκδότη και δημοσιογράφου ανακοίνωσε δια του συνηγόρου του Θέμη Σοφού ότι αποποιείται την μυθική κληρονομιά του πατέρα του

Στη δήλωσή του αναφέρει πως δεν είχε καμία “γνώση και ανάμειξη στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα μου”, χαρακτηρίζει την απόφασή του οριστική και δηλώνει στη διάθεση των αρχών.

Αντίθετα ο Γιάννης Τράγκας δια του δικηγόρου του Νίκου Αγαπηνού αφού διευκρίνισε ότι ο εντολέας του σε ποινικό επίπεδο είναι στο απυρόβλητο, είπε ότι έχει έννομο συμφέρον να πληροφορηθεί για όλα προκειμένου να ασκήσει τα δικαιώματά του, προαναγγέλλοντας πως θα τοποθετηθούν και πραγματογνώμονες.

Ο κ. Αγαπηνός αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εάν προκύψουν φορολογικές εκκρεμότητες ο εντολέας του να βρεθεί υπόλογος, δήλωσε πως η αποδοχή κληρονομιάς θα γίνει με το ευεργέτημα της απογραφής βάσει του οποίου η ευθύνη του κληρονόμου περιορίζεται μέχρι της αξίας του ενεργητικού.

“Υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία σημαντικά, τα οποία ένα μεγάλο μέρος δεν τα γνωρίζω ούτε εγώ όπως τα ακίνητα στην Αμερική. Δεν τα γνώριζε κανένας ότι τα είχε αγοράσει” σημείωσε.

thetoc.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.