Γλυκά Νερά: Η καταγγελία για κρυφές συνομιλίες με τον Αναγνωστόπουλο – Το Δικαστήριο θα κρίνει το μέλλον της Λυδίας

«Έβαλαν την εγγονή τους να μιλήσει με τον δολοφόνο της μητέρας της», καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν για τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Aντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη δικαστική απόφαση που θα κρίνει το μέλλον της μικρής Λυδίας, μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν κατά της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στη Realnews ο συνήγορος της οικογένειας της Καρολάιν, Αθανάσιος Χαρμάνης, οι γονείς του δολοφόνου της μητέρας της έβαλαν την μικρή Λυδία να μιλήσει κρυφά στο τηλέφωνο με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, γεγονός που έφερε την απόλυτη ρήξη μεταξύ των δύο οικογενειών. Μέσα στο επόμενο διάστημα, το Πρωτοδικείο θα έχει αποφασίσει πού θα μεγαλώσει τελικά η κόρη της άτυχης Καρολάιν.

Στην ουσία, η απόφαση θα αφορά στον τόπο διαμονής της μικρής Λυδίας, καθώς το παιδί ζει πλέον στην Μανίλα των Φιλιππίνων, από όπου κατάγεται η Σουζάνα Κράουτς, μητέρα της Καρολάιν. Από την πλευρά τους, οι γονείς του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου διεκδικούν τη γονική μέριμνα της εγγονής τους, την οποία ωστόσο, με απόφαση δικαστηρίου, κατέχει η Σουζάνα Κράουτς. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, παραβιάστηκαν οι όροι της επικοινωνίας, ενώ αντιδρούν στη μετοίκηση της εγγονής τους εκτός Ελλάδας. Πλέον, αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου, ώστε να καθοριστεί και η επικοινωνία των παππούδων βάσει των νέων συνθηκών.

Στο μεταξύ, η πλευρά των γονέων της αδικοχαμένης Καρολάιν καταγγέλλει στην «R» πως οι γονείς του δολοφόνου της κόρης τους είχαν φέρει την μικρή Λυδία κρυφά σε επικοινωνία με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, που βρίσκεται στη φυλακή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος της οικογένειας, Αθανάσιος Χαρμάνης, υπήρξε ένα συγκεκριμένο περιστατικό που επέσπευσε την αναχώρηση του παιδιού για τις Φιλιππίνες, όταν «το καλοκαίρι οι γονείς του κ. Αναγνωστόπουλου, κρυφά και εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία της κα Σουζάνας, πήραν το παιδί με 38 βαθμούς υπό σκιά σε ένα αυτοκίνητο για μισή ώρα και όταν επέστρεψε είπε για πρώτη φορά τη λέξη «μπαμπά». Δεν την είχε ξαναπεί ποτέ. Προφανώς επικοινώνησαν με τον δολοφόνο της μητέρας της στις φυλακές. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι έχει κινητό ο κ. Αναγνωστόπουλος. Αυτό είναι το συμπέρασμα».

Παράλληλα, ο δικηγόρος δήλωσε πως ο τόπος διαμονής του παιδιού άλλαξε κατόπιν συστάσεων των ειδικών ψυχιάτρων που παρακολουθούν τη μικρή, καθώς θεώρησαν ότι θα ήταν καλύτερη η μετοίκησή της στις Φιλιππίνες, στο σπίτι της αδελφής της μητέρας της, όπου κατοικούν και τα ξαδελφάκια της.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρμάνη, βασικό επίσης επιχείρημα είναι η ανασφάλεια που προκύπτει από την ηλικία των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, σημειώνοντας πως το δικαστήριο καλείται να αποφανθεί αν η μικρή θα μεγαλώσει στο περιβάλλον που ανέθρεψε έναν δολοφόνο.

Από την πλευρά του, ο Άγγελος Σκιαδάς, δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ισχυρίζεται ότι κανένας ψυχίατρος δεν μπορεί να υποκαταστήσει μια δικαστική απόφαση, σημειώνοντας πως κάθε άλλη αυθαίρετη τροποποίηση είναι παράνομη.

Τονίζει ακόμη ότι η μητέρα της Καρολάιν, Σ. Κράουτς, μετακόμισε με τη μικρή Λυδία στις Φιλιππίνες κατά παράβαση προηγούμενης δικαστικής απόφασης. «Όσον αφορά στο υποτιθέμενο τηλεφώνημα του παιδιού με τον πατέρα και το ότι η μικρή είπε τη λέξη «μπαμπά», είναι πάγια η θέση μας ότι αυτό είναι ένα αποκύημα της φαντασίας της κυρίας Σουζάνας ή μια υπερασπιστική γραμμή της άλλης πλευράς», δηλώνει στην «R» o Άγγελος Σκιαδάς, προσθέτοντας ότι δεν αποδέχεται αυτό το γεγονός.

«Εμείς δηλώνουμε ότι δεχόμαστε να ελεγχθούν οι τηλεφωνικές συσκευές, ώστε να αποδειχθεί εάν υπάρχει κλήση στις φυλακές Μαλανδρίνου τη συγκεκριμένη ημέρα και τη συγκεκριμένη ώρα που υποστηρίζει η άλλη πλευρά. Οι κλήσεις όλες καταγράφονται, οπότε αυτό μπορεί να φανεί», αναφέρει ο κ. Σκιαδάς.

Της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΜΠΙΤΖΗΛΟΥ

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.