Γλυκά Νερά: «Ουδέποτε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έγραψε την επιστολή στην μητέρα της Καρολάιν»

Oύτε κατά μία μέρα δεν μείωσε την ποινή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, τον οποίο οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας έκριναν ομόφωνα ένοχο για την υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του Κάρολαιν Κράουτς.

Οι δικαστές, όπως και ο εισαγγελέας αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να αναγνωριστεί κανένα απολύτως ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, ο οποίος μετά το έγκλημά του επί 37 ολόκληρες μέρες έπαιζε θέατρο προσπαθώντας να πείσει τις αρχές, την οικογένεια του θύματός του και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι το έγκλημα ήταν «έργο» άγνωστων ληστών.

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης ήταν μονόδρομος για τον απόντα από το εδώλιο κατηγορούμενο αναφορικά με το έγκλημα σε βάρος της Καρολάιν. Η τελική ποινή είναι ακριβώς όπως και η πρωτόδικη , δηλαδή ισόβια και επιπλέον 11.5 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ για τη θανάτωση του αγαπημένου κουταβιού της Κάρολαιν και τις ψευδείς καταθέσεις που είχε δώσει.

Ο πρώην δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μιλώντας στο «Ακόμα δεν Είδες τίποτα», είπε πως ήταν προσωπικοί οι λόγοι που δεν ήθελε να δικαστεί στο Εφετείο και μπορεί να τους πει μόνο ο ίδιος.

«Ως συνήγορος τέτοιων υποθέσεων ο δεύτερος βαθμός είμαι εκεί που ο κατηγορούμενος προσπαθεί με ελαφρυντικά να μπορέσει να βοηθήσει τη θέση του. Η εντολή μου και επιλογή του ιδίου ήταν να παραιτηθεί από την έφεση. Βρέθηκε άλλη δικηγόρος στο δικαστηρίου διότι δηλώσαμε και οι συνήγοροι υπεράσπισης την παραίτηση και τους όρισε το δικαστήριο παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε. Οι καταθέσεις που υπάρχουν, δείχνουν πως ήταν φιλόζωος παρά το γεγονός ότι φαίνεται παράδοξο».

Ο κ. Παπαϊωαννίδης μίλησε για την επιστολή που αποδίδεται στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στην πεθερά του, που ανέφερε πως «είχα μπλέξει, ήταν πολλά τα λεφτά, δεν μίλησα γιατί απείλησαν για τη ζωή της Λυδίας».

«Σχετικά με την επιστολή που αναφέρατε, δεν έχω λάβει γνώση. Δεν την έχω δει ποτέ. Ήταν ένα χαρτί που ήταν ανυπόγραφο και που δεν είχε αριθμό πρωτοκόλλου εξόδου από τις φυλακές του Μαλανδρίνου. Που σημαίνει ότι δε μπορεί, με μία διαδικασία στην οποία να το δώσει ο ίδιος στις φυλακές. Αυτό το χαρτί ο εμφάνισε η πολιτική αγωγή. Ήταν γραμμένο στα αγγλικά. Δεν έχει γραφτεί ποτέ από τον ίδιο αυτό το χαρτί. Ανυπόγραφο και χωρίς τις τυπικές διαδικασίες χαρτί σε μεικτό ορκωτό δικαστήριο με δικαστές παρόντες δεν μπορούσε να γίνει», είπε αρχικά.

«Δεν γνωρίζω ποιος το εμφάνισε. Ο εντολέας μου μου είπε ότι δε το έγραψε αυτός. Η επιστολή αυτή δεν θα άλλαζε κάτι από την ομολογημένη πράξη της ποινής. Είναι δύσκολο δικαστήριο με μεγάλες διαστάσεις. Το περιεχόμενο της επιστολής δεν συνάδει με την θέση μας στο ακροατήριο. Ουδέποτε έφυγε αυτό το χέρι του αυτό το χαρτί. Η επιστολή αυτή δημοσιεύτηκε σε μία εκπομπή όχι στο δικαστήριο. Με τον καινούριο κώδικα θα κάνει 20 χρόνια πραγματική έκτιση», συμπλήρωσε.

Όσα είπε ο πατέρα της Καρολάιν λίγο μετά την απόφαση

Σε δηλώσεις στην Daily Mail προχώρησε o πατέρας της Καρολάιν Κράουτς με αφορμή την απόφαση του Εφετείου να κρίνει ομόφωνα ένοχο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

«Από την πρώτη φορά που ο δολοφόνος της κόρης μου εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κάθε του εμφάνιση αποτελούσε ένα βασανιστήριο για την οικογένειά μου, Από τις ενοχλητικές του απόπειρες δικαιολόγησης στις αυτοπροωθητικές ομιλίες στο δικαστήριο μέχρι τις προσπάθειες να απεικονίσει την κόρη μου ως κακοποιό παιδιού, φαινόταν ότι ο εφιάλτης δεν θα τελείωνε ποτέ. Λοιπόν τώρα φαίνεται σαν να έχει τελειώσει. Θα είναι περιορισμένος με άλλους δολοφόνους, διεστραμμένους, ψυχοπαθείς, και ομοίους στα καλύτερα χρόνια της ζωής του», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Θα είναι στα εξήντα όταν θα βγει με ανεξίτηλα σταμπαρισμένη επάνω του τη βρωμιά της φυλακής. Θα είναι ένας σπασμένος άνθρωπος, όχι πια ο λαμπρός, γοητευτικός πιλότος ελικοπτέρου με το ένδοξο μέλλον και μία όμορφη σύζυγο και οικογένεια, αλλά ένα ταλαιπωρημένος γέρος, που ζει στη φτώχεια ανίκανος να βρει την πιο ταπεινή δουλειά. Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν θα είναι επαρκής τιμωρία για τη δολοφονία της όμορφης κόρης μου. Ακόμα και η θανατική ποινή θα ήταν ανεπαρκής τιμωρία γιατί όταν ένα κράτος σκοτώνει έναν δολοφόνο του δίνεται ένας γρήγορος ανώδυνος θάνατος ενώ εκείνος προκάλεσε έναν οδυνηρό και παρατεταμένο θάνατο στην κόρη μου. Έτσι, ο εφιάλτης τελείωσε και η οικογένειά μου και εγώ μπορούμε να συγκεντρωθούμε στο να μεγαλώσουμε τον μικρό μου θησαυρό, την κόρη της Καρολάιν».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.