Γλυκά Νερά: Πρόταση νόμου από τον Βελόπουλο για οπλοκατοχή στην Ελλάδα

Πρόταση νόμου για τη θέσπιση του δικαιώματος οπλοκατοχής των πολιτών για αυτοάμυνα στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που συγκλονίζει το πανελλήνιο, ενώ τάχθηκε υπέρ της θανατικής ποινής για συγκεκριμένα εγκλήματα όπως η ανθρωποκτονία και ο βιασμός ανηλίκου.

«Καταθέτω σήμερα πρόταση νόμου για την οπλοκατοχή. Για να έχει ο Έλληνας σπίτι του όπλο. Τελεία και παύλα. Γιατί είμαστε ένα κράτος που γειτονεύει με την Τουρκία. Να κάνουμε εθνοφυλακή και πολιτοφυλακή. Να έχουν όπλα στο σπίτι τους οι Έλληνες κι ας τολμήσει ο άλλος να μπει μέσα να βιάζει γυναίκες και να σκοτώνει», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος, υποστηρίζοντας την ιδέα των πολιτών – οπλιτών, ενώ πρότεινε να εξοπλιστούν και οι αστυνομικοί με τέιζερ.

Παράλληλα, υποστηρίζοντας ότι η μοναδική πρέπουσα ποινή για εγκληματίες όπως των Γλυκών Νερών είναι «να μην ξαναδούν ήλιο», έκανε ένα βήμα παραπέρα και τάχθηκε υπέρ της θανατικής ποινής, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα της περαιτέρω αυστηροποίησης που εξήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ισόβια σημαίνει ισόβια. Αλλάξτε το νομοθετικό πλαίσιο. Να μην ξαναβγούν από εκεί μέσα. Να κάνουν κοινωνική εργασία για να τρώνε στη φυλακή. Γιατί η προσωπική μου άποψη είναι: κτήνος που αφαιρεί ζωή, άνθρωπος που βιάζει παιδάκι, η ποινή που του ταιριάζει είναι μία. Ούτε καν ισόβια. Θανατική ποινή», είπε.

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: Όλες οι λεπτομέρειες για τον νέο ένοικο του σπιτιού που δολοφονήθηκε η Καρολάιν (βίντεο)

Ο ίδιος προκάλεσε αντιδράσεις στα βουλευτικά έδρανα με την πρωτοφανή επίθεση με απίστευτες εκφράσεις κατά του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο χαρακτήρισε υπουργό “του χασισεμπορίου και του χασισοποτείου”, με αφορμή την προώθηση του νομοσχεδίου για τη φαρμακευτική κάνναβη και τους επαίνους για τη συμβολή του Νίκου Καρανίκα.

reader.gr