Γλυκά Νερά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Ταχυδρομική, για τον ξυλοδαρμό courier (φωτό)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7/1/2021 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής στα Γλυκά Νερά που διοργανώθηκε από το ΣΕΤΤΕΑ (Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής).

Ο εργοδότης πρέπει να λάβει το μήνυμα ότι η ανταμοιβή για μία ημέρα δύσκολης δουλειάς δεν είναι το ξύλο και οι τραμπουκισμοί. Κάθε συνάδελφος courier παραδίδει με κρύο, με χιόνι, με βροχή (όπως τη περασμένη Δευτέρα) τα δέματα στην πόρτα του παραλήπτη και δεν είναι δυνατόν αντί για ευχαριστώ να δέχεται γροθιά στο πρόσωπο.

Αντί να ομολογήσουν την ανικανότητά τους να ανταπεξέλθουν στον ομολογουμένως πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας, την ακόρεστη απληστία για κέρδος, την απροθυμία τους να πάρουν μέτρα (π.χ. μαζικές νέες προσλήψεις), ρίχνουν το βάρος και την ευθύνη στις πλάτες των εργαζόμενων… Αξιοποιούν την ευχέρεια που τους παρέχει η κυβέρνηση με την διάλυση του ΣΕΠΕ και την ανυπαρξία επιτόπιων ελέγχων για να μετατρέψουν τους χώρους εργασίας σε χώρους απόλυτης ασυδοσίας. Με την ευθύνη των μητρικών εταιρειών η κατάσταση στα πρακτορεία (franchise) γίνεται απαράδεκτη.

Οι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν. Ο ξυλοδαρμός εργαζόμενου από τον εργοδότη είναι απαράδεκτος.

· Ζητάμε τώρα μαζικές προσλήψεις αορίστου χρόνου

· Ζητάμε αυξήσεις στους μισθούς

· Ζητάμε την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας

Την κινητοποίηση στήριξε το επιχειρησιακό σωματείο της Γενικής Ταχυδρομικής, ΣΕΓΕΤΑ. Έμπρακτα έδειξαν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους με την φυσική παρουσία τους για ακόμα μια φορά και εκπρόσωποι των συνδικάτων, όπως ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ) – Γιώργος Μυλωνάς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ – Θεμιστοκλής Αμπλάς, καθώς και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) – Θεμιστοκλής Γρηγοριάδης.

Οι courier είναι βασικός κρίκος στην αλυσίδα των ταχυμεταφορών που η σημασία του εν μέσω πανδημίας, με απαγόρευση κυκλοφορίας, ολικού ή μερικού κλεισίματος των εμπορικών καταστημάτων είναι καθοριστική για την κοινωνία. Οι εργαζόμενοι-ες έχουν επιδείξει ιδιαίτερη ευσυνειδησία και υπευθυνότητα, απαιτούμε το ίδιο και από τους εργοδότες …

Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.