Γνωστός ιατροδικαστής ο πατέρας της 16χρονης Βεατρίκης – «Φώτισε» μεγάλα εγκλήματα στην Ελλάδα

Ο ιατροδικαστής πατέρας της 16χρονης Βεατρίκης που ξεχώρισε στην πατέρα – «Φώτισε» μεγάλα εγκλήματα στην Ελλάδα

Σαμουήλ Ντούγκου… ο πατέρας της 16χρονης Βεατρίκης, που μαζί με τους άλλους μαθητές ξεχώρισαν στη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου. Ο Σαμουήλ είναι ένας από τους πιο γνωστούς ιατροδικαστές και καθηγητές, ο οποίος έδωσε «φως» σε εγκλήματα στην Ελλάδα.

Γεννήθηκε στο Κιμέντε της Κένυας, περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά του Ναϊρόμπι και ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1967 καθώς έγινε δεκτός με υποτροφία στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς στο Καλπάκι Ιωαννίνων. Μια βδομάδα μετά την άφιξή του στη χώρα μας όμως, έγινε το πραξικόπημα και η δικτατορία έβαλαν προσωρινό φρένο στα όνειρα πολλών ανθρώπων, όπως και του κ. Ντούγκου.

Ολοκλήρωσε τις εκκλησιαστικές σπουδές του, το 1970 οπότε και αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παρακάτω και να εξελιχθεί.

«Ήθελα να περάσω στην Ιατρική Σχολή, αν και πάντα με γοήτευε η Νομική. Καλύτερό συνδυασμό δεν θα μπορούσα να επιλέξω, όταν τελειώνοντας την Ιατρική πήρα εξειδίκευση στην Ιατροδικαστική» έχει δηλώσει στο παρελθόν σύμφωνα με τη grtimes.gr.

Από τότε έχει βοηθήσει πολλές φορές τις αρχές να εξιχνιάσουν στυγερά εγκλήματα που συγκλόνισαν. Το 2009 έκανε ακόμα έναν στόχο του πραγματικότητα. Προχώρησε στην ανέγερση ενός σχολείο στη γενέθλια πόλη του, την Κιμέντε. Μαζί με φίλους του γιατρούς, δικηγόρους και πανεπιστημιακούς συνέστησαν τη μη κυβερνητική οργάνωση «Σωκράτης» με σύνθημα της δράσης του τη φράση: «Ένα σχολείο για την Κένυα», το οποίο τελικά και έχτισε.

«Σαν γονείς της Βεατρίκης, αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση. Δεν ήρθαμε χθες στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε πλέον πολλά χρόνια. Επομένως δεν μπορεί να μη μας προκαλεί υπερηφάνεια η σημερινή της συμμετοχή στην παρέλαση εκπροσωπώντας το σχολείο της» σημειώνει περήφανος στο GRTimes o Σαμουήλ Ντούγκου.

«Ευχόμαστε να παραμείνει αυτή που είναι σήμερα και να προχωράει μπροστά. Δεν έχουμε άλλες απαιτήσεις. Είμαστε στο πλευρό της και θα είμαστε πάντα δίπλα της για να ανταποδώσουμε την περηφάνια που μας έδωσε σήμερα και που μας δίνει και με τις σχολικές και με τις αθλητικές της επιδόσεις» πρόσθεσε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.