Γώγος: Να ανοίξουν κι άλλες παιδιατρικές κλίνες κορονοϊού – Παιδιά το 25% των κρουσμάτων

Να αυξηθούν οι κλίνες στα παιδιατρικά τμήματα ζήτησε ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο κ. Γώγος βρέθηκε μαζί με τον παιδίατρο Μ. Ανδρέου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και μίλησαν για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού σε ανήλικους και δη σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Ο Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε πως «γύρω στο 25% των κρουσμάτων καθημερινά είναι παιδιά» και ανέφερε πως «η προσπάθειά μας είναι να ανιχνεύουμε συνεχώς τα παιδιά που νοσούν και να απομονώνονται. Τα κρούσματα κορονοϊού σε απόλυτους αριθμούς είναι σχετικά σταθερά».

Δείτε ακόμα:  Κολόνα φωτισμού σε παιδική χαρά καταπλάκωσε παιδί! (φωτό)

Σχετικά με τα πρωτόκολλα για τα σχολεία, ο καθηγητής συμπλήρωσε ότι τίποτα δεν είναι παγιωμένο και όλα ενδέχεται να αλλάξουν: «Δεν βλέπουμε ακόμα κάποια επιδείνωση, διότι ζούμε ακόμα την περίοδο του καλοκαιριού. Χρειάζεται πολύ καλή επιτήρηση και πολλά τεστ».

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι τα κρούσματα στα παιδιά έχουν αυξηθεί σημαντικά στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ο κ. Γώγος συμπλήρωσε πως πράγματι υπάρχει τάξη για αύξηση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά ακόμα η κατάσταση είναι σταθερή.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Όσα πρέπει να ξέρετε για τις μεταδοτικές υποπαραλλαγές ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της Όμικρον

Ωστόσο, επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή: «Το πρόβλημα είναι ότι οι δείκτες είναι ανερχόμενοι» στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και υπάρχει σταδιακή επιβάρυνση στο σύστημα. Όπως είπε, θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες το επόμενο διάστημα και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο κ. Γώγος σημείωσε πως η Βόρεια Ελλάδα είναι η περιοχή με τη λιγότερη εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα.