«Γολγοθάς» και φέτος η στέγαση στα νησιά για τους εκπαιδευτικούς

«Γολγοθάς» η εύρεση σπιτιού για δεκάδες αν όχι εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε δημοφιλή νησιά της Ελλάδας.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν πως το καλοκαίρι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια στα οποία ζουν ολόκληρο τον χρόνο, καθώς οι ιδιοκτήτες «εκτοξεύουν» τις τιμές.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», υπάρχουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι μένουν στα αυτοκίνητά τους, ενώ άλλοι εργαζόμενοι φοβούνται να καταγγείλουν τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσής τους γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους ή δεν θα βρουν νέο σπίτι από την στιγμή που θα τελειώσει η καλοκαιρινή σεζόν.

Ο Γιάννης Μιλιάδης, πρόεδρος Εκπαιδευτικών Θήρας και Νήσων, δήλωσε στην εκπομπή ότι υπάρχουν προβλήματα στη Σαντορίνη, τη Μύκονο και γενικά στη νησιωτική Ελλάδα.

«Να σας πω ένα περιστατικό από τη Μύκονο: Από τέλη Απριλίου εκπαιδευτικοί άφησαν τα σπίτια τους, φιλοξενούνται μέχρι τέλος Μαΐου σε ξενοδοχειακές μονάδες. Και μέχρι να τελειώσει η εκπαιδευτική χρονιά θα ψάχνουν που θα μείνουν», είπε.

Ο ίδιος κατήγγειλε πως υπάρχουν συνάδελφοί του που μένουν σε αυτοκίνητα, σε κάμπινγκ, ή φιλοξενούνται σε άλλους.

«Δεν είναι απλά ότι τα σπίτια είναι ακριβά, αλλά πως δεν υπάρχουν σπίτια. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στους εκπαιδευτικούς, είναι στους γιατρούς, τους νοσοκόμους, άνθρωποι που έρχονται για σεζόν», σημείωσε ο κ. Μιλιάδης.

«Είναι τεράστιο πρόβλημα για το οποίο πρέπει να μερημνήσει η πολιτεία. Πριν λίγους μήνες η υπουργός Παιδείας είπε πως θα δοθούν κίνητρα στους εκπαιδευτικούς των νησιών αλλά ακόμα τα περιμένουμε. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Πιστέψτε με είναι δύσκολη κατάσταση και θα γιγαντωθεί στις αρχές της σχολικής χρονιάς», τόνισε.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.