Γρηγόρης Λέων: Βέβαιη η εγκληματική ενέργεια και για τα δύο πρώτα παιδιά της Πισπιρίγκου

«Προφανώς σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης…»

Πεπεισμένος πως και πίσω από το θάνατο των δύο πρώτων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου κρύβεται κάποια εγκληματική ενέργεια, δηλώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, τονίζοντας πως από τα όσα γνωρίζουν οι εισαγγελείς, μόνο ένα πολύ μικρό μέρος είναι σε γνώση των υπολοίπων.

«Έχουμε σύγκλιση απόψεων. Υπάρχει μια και μόνο επιστημονική άποψη και μιλάμε μετά βεβαιότητας πλέον για εγκληματική ενέργεια σε ότι αφορά και τα δύο πρώτα παιδιά», επισήμανε ο κ. Λέων μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για την υπόθεση της Πάτρας.

«Οι εισαγγελείς έχουν, από ό,τι φαίνεται, την πλήρη εικόνα, έχουν καταθέσεις από τους γιατρούς. Για να ασκηθεί μια δίωξη πρέπει να υπάρχουν στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά ασφαλώς και δεν είναι από το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής, όμως μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα και μάλιστα ασφαλή, λόγω των συνεχόμενων νοσηλειών του παιδιού με τη διενέργεια όχι απλών εξετάσεων, αλλά μια σειρά πολύ εξειδικευμένων», ανέφερε μεταξύ άλλων. «Εάν αποκλείονται, ουσιαστικά, γενετικοί λόγοι και άλλοι ενδογενείς, ουσιαστικά πηγαίνουμε για έναν εξωτερικό παράγοντα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις περιπτώσεις και των άλλων δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, επισήμανε ότι αναμένεται το έργο των Εισαγγελέων, συμπληρώνοντας ότι «ιατροδικαστικά υπάρχει πλέον απόλυτη σύγκλιση απόψεων (…) Υπάρχει μια και μόνο επιστημονική άποψη και μιλάμε μετά βεβαιότητας πλέον για εγκληματική ενέργεια σε ότι αφορά και τα δύο πρώτα παιδιά, τουλάχιστον όσον αφορά την επιστημονική πτυχή της υπόθεσης. Προφανώς σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, γιατί έχει να τις συνδυάσει και με άλλα στοιχεία».

 

newsbreak.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.