Η Αρτέμιδα να μην παραμείνει Λούτσα για… «πλάτσαπλούτσα»…

Οι δημοτικές εκλογές ανήκουν στην ιστορία. Τα αποτελέσματα στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, όπως είναι ήδη γνωστό, έδωσαν ισορροπία δυνάμεων, στις έδρες, μεταξύ των δύο κυριοτέρων διεκδικητών της δημαρχίας, κ. κ. Δημήτρη Μάρκου και Άννας Ραφτοπούλου.

Το γεγονός, της ισοψηφίας των εδρών, αλλά και η μη κατάκτηση της πλειοψηφίας από την παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου, δίδει ένα τεράστιο προβάδισμα και δυναμική στην «αντιπολίτευση» να πιέσει την «συμπολίτευση» να φύγει από το «λήθαργο» της απραξίας που βρισκότανε τα προηγούμενα πέντεέτη!!!

Και οι τέσσερις παρατάξεις που διεκδικούσαν την εξουσία και τελικά εκπροσωπούν τους ψηφοφόρους τους στα έδρανα του ΔΣ, όσο και αυτή που τελικά την κατέκτησε, είχαν σχεδιάσει πρόγραμμα ανάπτυξης και έργων για τις δύο πόλεις που αποτελούν τον Δήμο.

Οι καιροί και οι ανάγκες των δημοτών απαιτούν, τα επόμενα 4 χρόνια να μην αναλωθούν στην έως τώρα συνηθισμένη και ατελέσφορη αντιπολιτευτική τακτική, αλλά με συντονισμό και καλή προαίρεση να επιβάλλουν στη διοικούσα παράταξη την επίσπευση έργων, που είναι αναγκαία για τις δύο πόλεις και ιδιαίτερα της Αρτέμιδος, που είναι η κύρια πηγή ανάπτυξης και εσόδων του Δήμου.
Οι ανάγκες είναι πολλές. Πολλές όμως και οι Κρατικές και Περιφερειακές χρηματοδοτήσεις που έμειναν ανεκμετάλλευτες, στα «συρτάρια», λόγο αδυναμίας των υπηρεσιών του Δήμου να τις διεκπεραιώσουν ή, πολιτικής σκοπιμότητας,

Συνολικά αν λάβουμε υπόψη μας και το ταμείο, που επαίρεται ο νυν δήμαρχος ότι έχει ο Δήμος, (περίπου 13 εκατ.) το ποσόν για έργα ξεπερνά τα 35 εκατομ. Ευρώ. Ποσόν δυσθεώρητο για τα δεδομένα ενός μικρού Δήμου, που αν οι συνθήκες επιτρέψουν τη διάθεσή του, θα αυξηθεί κατά πολύ από τις εκπτώσεις που θα δώσουν οι ανάδοχοι εργολάβοι έργων. Αν ξεκινήσουν όλα αυτά τα έργα θα έχουμε πραγματική «κοσμογονία» αναβάθμισης των δύο πόλεων μας και ειδικά της Αρτέμιδος.

Ο κύριος μοχλός πίεσης της διοίκησης για την αξιοποίηση των ανωτέρω χρηματοδοτικών προγραμμάτων είναι η παράταξη της κ. ¨Άννας Ραφτόπουλου. Στο πρόγραμμα της, αλλά και των υπολοίπων παρατάξεων, αναφέρονται πολλές «πληγές» που θα τις έκλεινε/νανε με την κατάκτηση της εξουσίας.
Ουσιαστικά, η κ. Ραφτοπούλου συνεπικουρούμενη από τις υπόλοιπες τρεις παρατάξεις κατέχει την εξουσία. Και ακόμα διαθέτει/τουνε πολλά έμπειρα, αλλά και ανιδιοτελή στελέχη, εκλεγμένα ή μη, τα οποία είναι έτοιμα να ριχθούν στη μάχη αναμόρφωσης και ανάπτυξης του Δήμου.

Κύρια προτεραιότητα είναι να καταπολεμηθεί, χωρίς να υπολογιστεί το κόστος, η έλλειψη της σχολικής στέγης. Όσα χρήματα και να διατεθούν θα είναι ελάχιστα με τα μελλοντικά οφέλη που θα φέρει η εκπαίδευση των νέων.
Έπεται η πολιτισμένη διαβίωση των δημοτών. Δεν είναι δυνατόν να εξαντλούνται σε διαλόγους και μικροπολιτικά επιχειρήματα που θα πάνε τα λύματα και τα σκουπίδια και όχι πως θα απαλλαγούν οι δημότες από αυτά. Καθολική πίεση, λοιπόν, προς την πολιτεία να επιταχύνει τα έργα, αποχέτευσης, διαχείρισης και ανακύκλωσης των σκουπιδιών.

Η εφαρμογή των νόμων, προέχει πάνω απ’ όλα και όλους, άσχετα ποιους, ή, πόσους θίγει για να γίνει σε όλα τα σημεία της προσβάσιμη η πόλη της Αρτέμιδος, χωρίς αδιάβατους χωματόδρομους, γεμάτους λακκούβες δρόμους, αδιέξοδα, χώρους με εύφλεκτη ύλη, (ξερόχορτα), παράνομες μάντρες, κτίσματα, δενδροφυτεύσεις κ.λ.π. Όλα αυτά πρέπει να εκλείψουν με στήριγμα το νόμο, όχι το θυμικό, προσβλέποντας στην ανάπτυξη των πόλεων και τη πολιτισμένη διαβίωση των κατοίκων του.
Φυσικά στα προγράμματα των παρατάξεων αναφέρονται ένα σωρό έργα, ίσως, ίσης σπουδαιότητας με αυτά που προαναφέραμε. Όμως, από κάπου θα πρέπει να αρχίσουμε τη πρώτη κιόλας ημέρα της νέας τετραετίας.
Με λίγα λόγια περιγράψαμε το «πεδίον δόξης λαμπρό» και τις δράσεις που πρέπει να αναπτύξει η «αντιπολίτευση». Για να το κάνουμε αυτό σαφέστερο, οι θέσεις για λύση κάθε προβλήματος, αν δεν συνοδεύονται από προτάσεις και εθελοντική δουλειά, θα είναι…. κενό γράμμα και για το …θεαθήναι

Αν αναλωθεί, σύσσωμη η αντιπολίτευση με οδηγό το παρελθόν, δηλαδή τη μικροπολιτική άρνησης επί παντός επιστητού, τότε θα έχει αποτύχει στο ρόλο της και μια ακόμα τετραετία, όπως τόσες άλλες προηγούμενες, θα πάει και αυτή χαμένη… και η Αρτέμιδα θα παραμείνει Λούτσα για «πλάτσαπλούτσα», ενώ υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα και οι προϋποθέσεις για πλήρη αναμόρφωση.

Εδώ θα είμαστε να τα λέμε… χωρίς φόβο και πάθος, προσβλέποντας με αισιοδοξία σ το μέλλον, συνάμα καυτηριάζοντας αυτούς που θέλουν να συντηρούν το… πονεμένο παρελθόν.

Γράφει ο Δημήτρης Πνευματικάτος

Πηγή: Εφημερίδα Polis

Διαβάστε επίσης