Η ασύλληπτη περιπέτεια ζευγαριού μετά την αποβολή: «Βάλαμε το νεκρό μωρό μας σε τάπερ στο ψυγείο»!

Την κόλαση που έζησαν όταν έχασαν το μωρό που περίμεναν, περιγράφουν η Λόρα και ο Λόρενς.
Όταν το ζευγάρι θυμάται τις στιγμές που ακολούθησαν την αποβολή, τα συναισθήματα τους πλημμυρίζουν. Κάθονται στο τραπέζι της κουζίνας τους, πιάνουν το κεφάλι τους και θυμούνται την κορύφωση ενός δράματος και το σχεδόν… αδιανόητο πράγμα που έκαναν.

«Έφυγα από το νοσοκομείο και στο ταξί για το σπίτι κουβαλούσα το νεκρό μωρό μας σε ένα τάπερ. Όταν μπήκα σπίτι, έκανα λίγο χώρο στο ψυγείο και έβαλα το κουτί εκεί» συγκλονίζει ο Λόρενς.

Όπως αναφέρει το BBC, το ζευγάρι πήγε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Lewisham αφότου η Λόρα απέβαλε ενώ βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Από το νοσοκομείο τους είπαν ότι δεν υπήρχε κάποιο μέρος ασφαλές για να κρατήσουν το νεκρό έμβρυο και έτσι η Λόρα και ο Λόρενς αισθάνθηκαν ότι η μοναδική τους επιλογή ήταν να το πάρουν μαζί τους στο σπίτι.

Το νοσοκομείο αναφέρει ότι είναι σε εξέλιξη πλήρης έρευνα για όσα συνέβησαν μετά την αποβολή της Λόρα αλλά η υπόθεση του ζευγαριού έχει εγείρει ερωτήματα και ανησυχίες για τη φροντίδα μετά τις αποβολές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το χρονικό της αποβολής

Η Λόρα και ο Λόρενς κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν εκείνη άρχισε να έχει έντονη αιμορραγία ενώ βρισκόταν στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Το ζευγάρι επισκέφθηκε το νοσοκομείο Lewisham και τους είπαν ότι όλα ήταν καλά και η καρδιά του μωρού χτυπούσε κανονικά. Λίγες μέρες αργότερα όμως, μετά από μία ακόμα εξέταση, οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι το βρέφος ήταν νεκρό.

Από το νοσοκομείο έστειλαν το ζευγάρι στο σπίτι και τους είπαν να περιμένουν μέχρι να βρεθεί διαθέσιμο κρεβάτι για να γεννήσει η Λόρα το νεκρό μωρό της. Δύο μέρες μετά, η Λόρα ξύπνησε με φρικτούς πόνους, έτρεξε στο μπάνιο και εκεί απέβαλε.

Η Λόρα λέει ότι στην αρχή δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί αλλά όταν κοίταξε τι είχε πέσει στην τουαλέτα, συνειδητοποίησε ότι ήταν ό,τι είχε μείνει από το νεκρό μωρό της. «Και τότε είδα ότι ήταν αγόρι» λέει η Λόρα συγκινημένη. Άρχισε να ουρλιάζει και ούσα σε πανικό βγήκε από το μπάνιο, έκλεισε την πόρτα και είπε στον Λόρενς «μην μπεις εκεί μέσα».

Το χάος στο νοσοκομείο, το νεκρο βρέφος στο τάπερ και η συγγνώμη

Η Λόρα και ο Λόρενς κάλεσαν το 999 αλλά τους είπαν ότι δεν ήταν επείγον περιστατικό. Έτσι τύλιξαν το νεκρό έμβρυο σε ένα υγρό πανί, το έβαλαν σε ένα κουτί και πήγαν στο νοσοκομείο.

Όταν έφτασαν εκεί, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα… χάος. «Μας έβαλαν να περιμένουμε σε ένα δωμάτιο. Καθόμουν μαζί με άλλα 20 ή 30 άτομα που περίμεναν, κρατούσα το νεκρό έμβρυο στα χέρια μου και έκλαιγα» συγκινεί η Λόρα.

Τελικά, μεταφέρθηκαν σε έναν θάλαμο και είπαν στη Λόρα ότι θα χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του πλακούντα. Όλες αυτές τις ώρες, που βρίσκονταν στο νοσοκομείο, το νεκρό έμβρυο, όπως καταγγέλλει το ζευγάρι, παρέμενε μέσα στο τάπερ στο ζεστό και αποπνικτικό δωμάτιο του νοσοκομείου, με το προσωπικό να τους λέει ότι δεν υπήρχε κάποιο μέρες ασφαλές να το κρατήσουν.

«Ούτε καν άνοιξαν το κουτί για να δουν το μωρό μας. Ήταν σαν να αρνούνταν να αποδεχθούν τι είχε συμβεί γιατί αν το έκαναν θα έπρεπε και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα» λέει το ζευγάρι.

Τελικά, γύρω στα μεσάνυχτα, η Λόρα και ο Λόρενς συνειδητοποίησαν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να πάρουν πίσω στο σπίτι το τάπερ με το νεκρό μωρό τους.

dikaiologitika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.