“Η Αυλή των Χρωμάτων” την Παρασκευή 2 στις 9:00 το βράδυ στην ΕΡΤ2

“Η Αυλή των Χρωμάτων” με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στους Μικρασιάτες συνθέτες Τούντα, Παπάζογλου και Σκαρβέλη, με την αγαπημένη μας λαϊκή τραγουδίστρια Γλυκερία.

Ένα μουσικό οδοιπορικό με άρωμα Ανατολής, με επιλεγμένα τραγούδια, τα οποία χαράχτηκαν ανεξίτηλα μέσα στο χρόνο και συνεχίζουν να εκφράζουν τις πίκρες και τις χαρές του λαού μας.

Με τη βοήθεια του μουσικού παραγωγού και συγγραφέα Στέλιου Ελληνιάδη και του δημοσιογράφουΓιώργου Τσάμπρα ακουλουθούμε τα μουσικά χνάρια των τριών σημαντικών συνθετών και εξετάζουμε τον βίο και το έργο τους, αλλά και τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν, αναδεικνύοντας επί της ουσίας τη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Δείτε ακόμα:  Όλγα Κεφαλογιάννη–Μίνωας Μάτσας: Η αδημοσίευτη φωτογραφία από το γάμο τους (φωτό)

Μαζί μας δύο αξιόλογοι νεότεροι τραγουδιστές ο Θοδωρής Μέρμηγκας και ο Βασίλης Προδρόμου, οι οποίοι επάξια συνεχίζουν να υπηρετούν το καλό ελληνικό τραγούδι.

Ελάτε στην αυλή μας σε ένα μυσταγωγικό μουσικό ταξίδι με την λαοφίλητη Γλυκερία, που ξέρει να “γλυκαίνει” τις καρδιές και να χαρίζει αληθινή ψυχαγωγία με τις σπουδαίες ερμηνείες της.

Στέλιος Φωτιάδης: Καλλιτεχνική επιμέλεια

Παίζουν οι μουσικοί:

Γιώργος Ρόκας: μπουζούκι

Ντάσο Κούρτη: ακορντεόν

Βάιος Αμπελακιώτης: βιολί

Στέφανος Δορμπαράκης: κανονάκι

Δείτε ακόμα:  «Ήταν δώρο ζωής οι Άγριες Μέλισσες» (φωτό)

Κώστας Φωτιάδης: κιθάρα

Πόλυς Πελέλης: μπάσο

Πέτρος Πελέλης: κρουστά

Νίκος Ρούντος: Επιμέλεια Ήχου

Κώστας Κριεμπάρδης: Βοηθός Ηχολήπτη

Make up – hair: Ελευθερία Σαββοπούλου

Styling: Πάνος Σταυριανός