Η δολοφονία Καπίρη και η ενέδρα στον «Dirty Harry»

Στη δολοφονία του Μιχάλη Καπίρη, το βράδυ της 15ης Μαΐου στη Μεταμόρφωση, κρύβονται οι απαντήσεις για τα κίνητρα της εν ψυχρώ εκτέλεσης του συνεργάτη του, Χάρη Κοντογιώργη, το απόγευμα της Δευτέρας στο Γαλάτσι.

Ο 58χρονος Καπίρης, με μακρά πορεία στον χώρο της πυγμαχίας, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για εκβιασμούς καταστηματαρχών και μέχρι τη δολοφονία του φέρεται να δραστηριοποιείτο κυρίως στις περιοχές της Νέας Ιωνίας, της Νέας Φιλαδέλφειας και του Περισσού. Ο 44χρονος Χάρης Κοντογιώργης, εκτός από αθλητής πυγμαχίας, ήταν μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Καπίρη. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που, όσοι κινούνταν στο περιβάλλον του Καπίρη, του είχαν δώσει το προσωνύμιο «ανιψιός», θέλοντας να τονίσουν την κοντινή σχέση που είχε με τον 58χρονο.

Ο φόνος του Καπίρη έγινε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της 15ης Μαΐου έξω από μια καντίνα με φαγητό στη Μεταμόρφωση. Μέχρι λίγα λεπτά πριν οι δύο δράστες ανοίξουν πυρ και τον τραυματίσουν θανάσιμα στον θώρακα, μαζί του βρισκόταν ο Χάρης Κοντογιώργης. Τη στιγμή της επίθεσης, ωστόσο, ο «Dirty Harry», όπως τον αποκαλούσαν φίλοι και εχθροί από τον χώρο της πυγμαχίας, πήγε στην τουαλέτα, γεγονός που αρκετοί στη νύχτα, και όχι μόνο, δεν απέδωσαν στην τύχη.

Πηγές της «Κ» αναφέρουν ότι τους μήνες που ακολούθησαν τον φόνο του Καπίρη, ο 44χρονος φέρεται να κλήθηκε περισσότερες από μία φορές στα γραφεία της Ασφάλειας. Κι αυτό όχι μόνο επειδή οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ανέλαβε αυτός τον έλεγχο των καταστημάτων που μέχρι πρότινος επισκεπτόταν ο Καπίρης. Σκοπός των αστυνομικών ήταν αφενός να του επιστήσουν την προσοχή για το ενδεχόμενο ορισμένοι από το περιβάλλον του Καπίρη να τον θεωρήσουν συμμέτοχο στη δολοφονία του 58χρονου και αφετέρου να ελέγξουν τη μαρτυρία του για όσα διαδραματίστηκαν στη Μεταμόρφωση το βράδυ της δολοφονίας.

Με βάση τα παραπάνω, όσοι παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα στη νύχτα δεν αιφνιδιάστηκαν στο άκουσμα της είδησης για τη δολοφονία του 44χρονου Χάρη Κοντογιώργη.

Ο φόνος έγινε στις 6.10 το απόγευμα της Δευτέρας έξω από γυμναστήριο του Γαλατσίου όπου προπονείτο τακτικά. Μόλις στάθμευσε το σκούτερ στην είσοδο του γυμναστηρίου, τον πλησίασε πεζή ένα άτομο, πυροβολώντας τον επτά φορές σχεδόν εξ επαφής. Οι περισσότερες σφαίρες βρήκαν στήθος, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Ο δράστης στη συνέχεια απομακρύνθηκε τρέχοντας και επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας συγκέντρωναν χθες μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας, καθώς επίσης και βίντεο από κάμερες ασφαλείας που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τη στιγμή της επίθεσης και το δρομολόγιο διαφυγής των ενόπλων. Ο Χάρης Κοντογιώργης ήταν παντρεμένος, ενώ εκτός από επιτυχημένη πορεία στον χώρο της πυγμαχίας φέρεται να δραστηριοποιείτο στην εμπορία καυσόξυλων και πέλλετ. Το 2011 είχε κατηγορηθεί για εκβιασμούς καταστηματαρχών και το 2013 για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Από το 2018 μέχρι σήμερα, 18 άτομα έχουν πέσει νεκρά στον «πόλεμο της νύχτας».

kathimerini.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.