Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αντιδρά για την αθλητική δικαιοσύνη

Την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων Ελλάδος προκάλεσε η αποκάλυψη, για τις σκέψεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης, περί κατάργησης των τακτικών δικαστών από την αθλητική δικαιοσύνη., αλλά και από όλες τις επιτροπές στις οποίες μετέχουν.

Σε ανακοίνωση της η ΕνΔΕ χαρακτηρίζει «οπισθοδρόμηση την κατάργηση των τακτικών δικαστών από την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη»,

Αναφέρει:

«Στα χρόνια λειτουργίας του Θεσμού η Αθλητική Δικαιοσύνη απονέμεται με αντικειμενικότητα και αμεροληψία έχοντας συμβάλλει στην εξυγίανση του Αθλήματος με όρους ισότητας ενώπιον των Νόμων.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με νέες καινοτομίες κατά τα τελευταία έτη, όπως το σύστημα ελέγχου VAR, που τυγχάνει παγκόσμιας, πλέον, αναγνώρισης έχοντας κρίνει, στην πιο εξαντλητική τους λεπτομέρεια, κρίσιμους ποδοσφαιρικούς αγώνες όλων των κορυφαίων ευρωπαϊκών και παγκόσμιων διοργανώσεων, ακόμη και μεγάλους τελικούς (Champions League κλπ.), έχουν συμβάλλει στην καθαρότητα και διαφάνεια του πιο λαοφιλούς Αθλήματος.

Η αντικειμενικότητα αυτή ενδεχομένως, να ενοχλεί σήμερα παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Οποιαδήποτε σκέψη περί κατάργησης της συγκρότησης της Αθλητικής Δικαιοσύνης, σε γενικότερο επίπεδο, από τακτικούς Δικαστικούς Λειτουργούς, όπως και από Επιτροπές και Πειθαρχικά όργανα γενικότερα, στα οποία η παρουσία αυτών διασφαλίζει την αντικειμενικότητα και αμερόληπτη κρίση, θα αποτελούσε έκπτωση στους θεσμούς και οπισθοδρόμηση.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα σταθεί απέναντι σε κάθε επιδίωξη, που θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στα Αθλητικά Ιδεώδη».

Η Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων Ελλάδος αντιδρά μετά την αποκάλυψη της «Δίκης» ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει την κατάργηση των τακτικών δικαστών από την αθλητική δικαιοσύνη.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.