Η Ένωση Γονέων Σπάτων – Αρτέμιδος για τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία

Αφού τα σχολεία άνοιξαν όπως ακριβώς έκλεισαν, χωρίς δηλαδή κανένα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας πέραν του self test, είναι λογικό επακόλουθο μετά από 10 μόλις μέρες λειτουργίας, να κλείνουν το ένα μετά το άλλο λόγω κρουσμάτων COVID.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς διεκδικήσαμε:

 Καμιά τάξη με περισσότερους από 15 μαθητές/10 μαθητές όπου οι τάξεις στεγάζονται σε κοντέινερ ή όπου δεν υπάρχει φυσικός αερισμός. Για το σκοπό αυτό ζητάμε να εξασφαλιστούν κατάλληλοι χώροι και να προσληφθεί το απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

 Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου. Οι προσλήψεις που ενέκρινε το υπουργείο εσωτερικών δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες.

 Πρόληψη τραπεζοκόμων για την ασφαλή λειτουργία του ολοήμερου.

 Διπλασιασμός του αριθμού σχολικών λεωφορείων ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο τηρώντας τις προϋποθέσεις του ΕΟΔΥ.

 Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λ.π.)

 Ένταξη των σχολείων του Δήμου μας σε προγράμματα σχολικών γευμάτων.

 Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

 Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

 Ουσιαστικές διαδικασίες ιχνηλάτησης ώστε να μπορούν να λειτουργούν τα σχολεία με ασφάλεια.

Το ίδιο και οι εκπαιδευτικοί, αλλά και τα παιδιά μας, που βγήκαν δυναμικά στους δρόμους.

Μας αντιμετώπισαν (και ιδιαίτερα τους μαθητές) με χλευασμό, με τρομοκρατία, με αδιαφορία καθώς για άλλη μια φορά η κυβέρνηση λογάριασε την προστασία της δημόσιας υγείας με τη λογική του «κόστους». Αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει μια χαμένη σχολική χρονιά, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και όσων τη στήριξαν (δημοτικές αρχές, διευθύνσεις εκπαίδευσης, «αγανακτισμένοι» γονείς), η οποία οδεύει προς το τέλος της. Όμως καθώς η πανδημία δεν έχει λήξει όσο και αν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι κατευθυνόμενα «εύθυμη» εν όψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου, καθώς από το επόμενο Φθινόπωρο θα υπάρξουν και νέα κύματα, τα παθήματα πρέπει να γίνουν μαθήματα. Η φετινή χαμένη σχολική χρονιά μας δίδαξε τι ΔΕΝ πρέπει να γίνει, και ανέδειξε το ποια μέτρα πρέπει να παρθούν για να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια, έστω και με τη νέα σχολική χρονιά.

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.