Η “Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα” για την συνεδρίαση λογοδοσίας: Το φύλο συκής του νέου δημοτικού θεσμού έπεσε

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ? ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ ?
ΑΡΑΜΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΟΥΛΙΑ…….!!!
Το φύλο συκής του νέου δημοτικού θεσμού τής λογοδοσίας Δημάρχου ΈΠΕΣΕ.!!!

Σε μια διαδικασία που νομοθετήθηκε για την κατ’επίφαση Δημοκρατία τους , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σε ρόλο «χωροφύλακα», δεν άφηνε να εξελιχθεί η διαδικασία έτσι ώστε να γίνει ένας διάλογος διευκρινιστικός, για να κατανοηθεί από το σώμα και από τους παρευρισκόμενους, η διαδικασία της λογοδοσίας, δηλαδή στην ερώτηση που τίθεται, να δοθείσυγκεκριμένη απάντηση και με έγγραφα.Σε αντίθεση με τις ερωτήσεις που τέθηκαν, οι απαντήσεις ήταν γενικές, αόριστες και χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα που ζητούσαμε, με αποτέλεσμα να μην μπαίνουμε στην ουσία της ερώτησης.

Παράδειγμα: Μια ερώτηση που θέσαμε ήταν, ποιες ενέργειες έχει κάνει η δημοτική αρχή για να διεκδικήσει μέσω της ΚΕΔΕ τα κονδύλια που προβλέπει ο δικός τους νόμος , ώστε να μην μεταφέρει τα βάρη στους δημότες με την αύξηση των δημοτικών τελών και νέο χαράτσι για τα σπίτια μας.(0,35€ το τετραγωνικό).Ο δήμαρχος απάντησε ότι έχουν πάρει όσα τους δώσανε και όχι όσα δικαιούνται !!!ΝΟΜΟΣ 3852/2010. Αναλογιστικά λοιπόν κ. Δήμαρχε γιά το έτος 2024, έπρεπε με βάση τον νόμου επιχορήγησης των δήμων, ο Δήμος μας να λάβει 16.166.101,00€ και από αυτά θα λάβει μόνο 4.183.787,00€!!!ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ

Όταν ρωτάς να σου απαντήσουν συγκεκριμένα για τις άδειες και τις πιστοποιήσειςστατικότητας , ηλεκτρικές,πυρασφάλειας, καυστήρων για το κάθε ένα ξεχωριστά σχολείο και η απάντηση είναι ότι όλα θα λυθούν με την πλατφόρμα του υπουργείου και με τα κονδύλια των σχολικών επιτροπών που γνωρίζουμε ότι καταργούνται σε δύο μήνες (άλλο ένα δημοκρατικό νομοθέτημα συγκέντρωσης εξουσίας του νέου εκλογικού νόμου Βορίδη).Τι καταλαβαίνει κανείς από αυτές τις απαντήσεις ? Στο τέλος όλοι της αντιπολίτευσης και οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι φύγαμε με μια αίσθηση απορίας για τις απαντήσεις που δόθηκαν!!!
«Αραμπάδες και καρούλια, ραπανάκια και μαρούλια , μια παντόφλα στο κρεβάτι, βάσανα που ‘χει η αγάπη, ωραία που ‘ναι η Λιβαδειάχωρίς καμιά αιτία».
Αυτά ακούσαμε!!!

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στα προβλήματα θα έρθουν από τον λαό της περιοχής μας πού οργανωμένα θα τις δώσει μαζί με το ταξικό, εργατικό, φοιτητικό και αγροτικό κίνημα Στους δρόμους του αγώνα.

Όπως έγινε από χιλιάδες εργαζόμενους με αποτέλεσμα την επιτυχία των μεγάλων Απεργιακών Συγκεντρώσεων της 28 ΦΛΕΒΑΡΗ που πλημμύρισαν τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.