Η μελέτη που ξεκινά από τη Νέα Μάκρη και θα αλλάξει τον χάρτη των λεωφορείων σε ολόκληρη την Αττική!

Ο ΟΑΣΑ προχωράει σε επανασχεδιασμό των δρομολογίων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Γιώργος Σπηλιόπουλος, από το βήμα του 6ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2023.

Οι μετακινήσεις, στην περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ, εξυπηρετούνται σήμερα από 1.400 λεωφορεία και τρόλεϊ, 50 συρμούς του μετρό και 24 συρμούς του τραμ.

Η μελέτη / συλλογή στοιχείων για το «Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών Αττικής» θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, με στόχο την ανάπτυξη ενός σχεδίου που θα λαμβάνει υπόψη την ανακατάταξη του πληθυσμού και την εξέλιξη των οικισμών της Αττικής, όπως για παράδειγμα τα παραθεριστικά θέρετρα σε αστικές περιοχές.

«Η μελέτη θα μας δείξει πού είναι ο κόσμος, πώς μετακινείται και πώς μπορεί να εξυπηρετηθεί, με σύγχρονο τρόπο», εξήγησε ο κ. Σπηλιόπουλος.

Σε αυτό το πλαίσιο, τις επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο με αστικό λεωφορείο από τη Νέα Μάκρη, μία πυκνοκατοικημένη περιοχή που μέχρι τώρα εξυπηρετείται από υπεραστικά λεωφορεία ή ΙΧ.

Στην αναδιάταξη των δρομολογίων, ο ΟΑΣΑ σχεδιάζει να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες της «Τεχνητής Νοημοσύνης», προκειμένου, για παράδειγμα, να προσθέσει οχήματα σε δρομολόγια με αυξημένη κίνηση, αφαιρώντας οχήματα από περιοχές, όπου η ζήτηση είναι περιορισμένη.

Όσον αφορά τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, ο κ. Σπηλιόπουλος τόνισε ότι σήμερα στην Αττική μετακινούνται, με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, 1 εκατ. επιβάτες ημερησίως, αφαιρώντας από τους δρόμους περίπου 500.000 οχήματα.

ypodomes.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.