«Η παπαδιά μαγείρεψε την προβατίνα» δηλώνει ο ιερέας – Χαμός με την ομαδική δηλητηρίαση

Περιπέτεια είχαν 37 κάτοικοι χωριού μετά από εορταστικό τραπέζι έξω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σε χωριό της Βουπράσιας στην Ηλεία.

Συνολικά 37 κάτοικοι, από 15 έως 90 ετών υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας αναζητώντας βοήθεια.

Η δηλητηρίαση ενδεχομένως να προήλθε από τη βραστή προβατίνα, την οποία μαγείρεψε, όπως και κάθε χρόνο, η παπαδιά κατά τα λεγόμενα του ιερέα στον Alpha.

«Η παπαδιά μαγείρεψε την προβατίνα, συγγνώμη γι’ αυτό που έγινε» είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι είναι γνωστή μαγείρισσα στην περιοχή και έχει αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο κάθε χρόνο.

Πρόσθεσε πως του χρόνου η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι διαφορετική, καθώς όλα θα είναι τυποποιημένα.

Πάντως, ο ιερέας μάλλον δεν έχει πειστεί ότι η προβατίνα φταίει για όσα έγιναν. «Έφαγα και εγώ προβατίνα. Εγώ δεν είχα συμπτώματα. Αυτό το έθιμο υπάρχει εδώ και 20 χρόνια. Σε μια τραπεζαρία μεγάλη γύρω στα 70 μέτρα, βρίσκονται τα εδέσματα των συμπολιτών. Βρισκόταν η προβατίνα η βρασμένη, δύο ταψιά αρνί, φράουλες, γλυκά που είχαν φέρει οι ενορίτες. Με το που είπαμε το «Χριστός Ανέστη», κληρώσαμε τα δώρα, τους ευχαρίστησα όλους και όλοι κατευθυνθήκαν στο τραπέζι. Ήρθαν περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά. Δεν φταίει η ποσότητα του κόσμου. Κάποιο λάθος έγινε. Πού έγινε το λάθος; Σε αυτά που έφεραν ή στο βραστό; Δίπλα από τον δρόμο ακριβώς στα 3 μέτρα είναι οι κάδοι των απορριμμάτων. Κάθε χρόνο υπάρχουν εκεί, ποιος μπορεί να ξέρει τι έγινε;», ανέφερε, προσθέτοντας: «Ο ένας λέει έφαγα από όλα και δεν με πείραξε τίποτα. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι οι άνθρωποι είπαν ψέματα. Τα αίτια πολλά – λέγανε στο στρατό – η εμπλοκή μια».

Πεπεισμένος ότι έπαθε δηλητηρίαση από την προβατίνα κάτοικος

Οι δεκάδες κάτοικοι του χωριού που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση βίωσαν μεγάλη ταλαιπωρία.

Ένας μίλησε για τον τεράστιο χρόνο που χρειάστηκε να περιμένει ο ίδιος και η κόρη του στο Κέντρο Υγείας, όπου πήγαινε ο ένας μετά τον άλλον.
Ο ίδιος δεν είχε πάει στο πανηγύρι και είναι βέβαιος ότι η δηλητηρίαση επήλθε από την προβατίνα, καθώς είναι και το μόνο έδεσμα που έφαγε ο ίδιος και η κόρη του, που ήταν σπίτι.
«Η γυναίκα μου είχε πάει και γυρίζοντας έφερε προβατίνα μου λέει «πάρε ένα κομματάκι». Έφαγα μόνο εγώ και η κόρη μου. Βρεθήκαμε στο Κέντρο Υγείας με πόνους στην κοιλιά και διάρροιες. Ήταν ήδη εκεί 18 άτομα, δεν είχαν πού να μας βάλουν. Και μετά έρχονταν ο ένας πίσω από τον άλλον», είπε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.