Η παραλία της Ανατολικής Αττικής με το μικρό νησάκι που κρύβει ένα μικροσκοπικό μυστικό (βίντεο)

Ένα νησάκι με δαντελένιες ακρογιαλιές και πεντακάθαρα νερά σας περιμένει δίπλα στην Αθήνα, πολύ κοντά μάλιστα σε μια πανέμορφη παραλία των Νοτίων προαστίων της Ανατολικής Αττικής.

Ο λόγος φυσικά για το λιλιπούτειο νησάκι «Ντούνη», το οποίο μπορείτε να προσεγγίσετε είτε με μικρό σκάφος είτε και περπατώντας μέσα στη θάλασσα (προσέξτε τους αχινούς!).

Πώς θα πάτε στο νησί Ντούνη

Για να φτάσετε στο νησί Ντούνη θα πρέπει πρώτα να μεταβείτε σε μια άλλη ονειρεμένη μικρή παραλία, με γαλαζοπράσινα νερά και υπέροχη θέα στο Αιγαίο: η παραλία Ηλιόπουλος.

Για όσους δε γνωρίζουν, η παραλία «Ηλιόπουλος» βρίσκεται στον οικισμό Αλθέας, της Αγίας Μαρίνας ο οποίος εντοπίζεται στο 35ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών – Σουνίου (να έχετε το νου σας για την πινακίδα «Οικισμός Αλθέα») και απέχει μόλις 18 χιλιόμετρα από το Κορωπί.

(Σημειώνουμε ότι αυτή είναι μόνο μια από τις δύο παραλίες που υπάρχουν στον οικισμό Αλθέας, με τη δεύτερη να είναι γνωστή ως «Σκαλάκια Αλθέας», λόγω της αρκετά μεγάλης σκάλας που θα χρειαστεί να κατεβείτε για να την προσεγγίσετε. Πρόκειται για μία επίσης πολύ όμορφη ανοργάνωτη παραλία με ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά, για την οποία έχουμε μιλήσει αναλυτικά στο παρελθόν.)

Μέσα στο μικρό κολπίσκο του «Ηλιόπουλου» πολύ εύκολα θα δείτε την ακατοίκητη νησίδα «Ντούνη», η οποία σύμφωνα με τους αρχαιολόγους μάλλον στο παρελθόν ήταν ενωμένη με την Αγία Μαρίνα, αποτελώντας έτσι έναν ενιαίο οικισμό, του οποίου μεγάλο τμήμα βυθίστηκε αργότερα.

Αν και πολύ μικρή απαρτίζεται από πολλές μικρές ακρογιαλιές και κολπίσκους (άλλοι με άμμο άλλοι βραχώδεις) και από τις δύο πλευρές της, ενώ στο κέντρο της υπάρχει αρκετή βλάστηση. Πολλοί είναι εκείνοι που χαρακτηρίζουν το νησάκι ως έναν κρυφό πλωτό παράδεισο, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν την ύπαρξή του.

Η νησίδα του Ντούνη μαζί με τη βραχώδη χερσόνησο της Αγίας Μαρίνας κηρύχθηκαν αρχαιολογικός χώρος το 2010.

Δείτε το βίντεο:

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.