Η συνταγή της εβδομάδας: πασχαλινό τσουρέκι

Πασχαλινό τσουρέκι

Από την Καλή Καλογήρου

Υλικά

1.250 γρ. αλεύρι

8 αυγά

250 γρ. βούτυρο γάλακτος

300 γρ. ζάχαρη

1/2 ποτ. γάλα

20 γρ. μαγιά

1 πρέζα αλάτι

1 κ.σ. μαχλέπι

1 κ.σ. μαστίχα κοπανισμένη

1 κρόκο αυγού για το άλειμμα

λευκό και μαύρο σουσάμι για το πασπάλισμα

100  γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά με το γάλα. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και χλιαρό, τη μαγιά, τα αυγά, το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και ζυμώνουμε πολύ καλά για αρκετή ώρα, προσθέτοντας κατά διαστήματα λίγο χλιαρό  νερό, όσο σηκώνει η ζύμη. Τη ραντίζουμε με λίγο αλεύρι, τη σκεπάζουμε με μαι καθαρή πετσέτα και από πάνω με μάλλινη κουβέρτα, και την αφήνουμε για 4-5 ώρες περίπου, να φουσκώσει. Στη συνέχεια φτιάχνουμε με τη ζύμη τα τσουρέκια, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένες λαμαρίνες και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Αλείφουμε την επιφάνεια τους με κρόκο αυγού τα πασπαλίζουμε με αμύγδαλα λευκό και μαύρο σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 40-45 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.