Η στιγμή που βόμβα «χτυπά» λεωφορείο στην Προύσα – Ένας νεκρός! (βίντεο)

Ένας δεσμοφύλακας έπεσε νεκρός όταν βόμβα έπληξε λεωφορείο στην περιοχή της Προύσας στην Τουρκία, σύμφωνα με τη δήλωση του κυβερνήτη Γιακούπ Τζανμπολάτ προσθέτοντας ότι εικάζεται πως προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Δεν είναι σαφές ποιος πραγματοποίησε τη βομβιστική επίθεση, δήλωσε ο Τζανμπολάτ προσθέτοντας ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί δίπλα σε ηλεκτρικό στύλο και πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό τη στιγμή που διερχόταν το λεωφορείο που μετέφερε προσωπικό φυλακών της Τουρκίας.

Ένας άνθρωπος τραυματίσθηκε σοβαρά από την έκρηξη ενώ δύο ή τρεις άλλοι τραυματίσθηκαν, αλλά πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Δείτε ακόμα:  Επαναφορά της θανατικής ποινής εξετάζει ο Ερντογάν!

«Όλες οι μονάδες των δυνάμεων ασφαλείας εργάζονται για το ζήτημα απ’ όλες τις πλευρές. Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το ζήτημα και να συλλάβουμε τους δράστες το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Τζανμπολάτ προσθέτοντας ότι οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών θα μεταβούν στην Προύσα.

Μολονότι οι επιθέσεις έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, παρόμοιες επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν από κούρδους, αριστερούς και ισλαμιστές μαχητές.

 

newsit.gr

Δείτε ακόμα:  Στη φυλακή ο Αμπάρα που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας