Η τοποθέτηση του Συλλόγου “Η Διώνη” στη συνεδρίαση του Τοπικού Πικερμίου, για την Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων

Μετά και την επαναληπτική πρόσκληση να παρευρεθεί ο Σύλλογός μας στην συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου την Παρασκευή 8/12/2023 και ώρα 18:00 στο Κοινοτικό Κατάστημα Πικερμίου, με θέμα : «Συζήτηση για την Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ)».

Ομόφωνα αποφασίσαμε ως ΔΣ ότι:

Ο Περιβαλλοντολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος “η ΔΙΩΝΗ” ως ο τίτλος του ορίζει, είναι υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, του φυσικού κάλλους της περιοχής και της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα οικολογίας. Γι αυτό και για λόγους αρχής στηρίζουμε την δημιουργία μονάδων διαχειρίσεως των αστικών απορριμμάτων στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας που επιβάλλει η σύγχρονη οικολογική προσέγγιση. Όπως είναι λοιπόν λογικό, βλέπουμε θετικά την δημιουργία μιας ΜΕΒΑ στον δήμο μας.

Πρόσφατα κληθήκαμε να τοποθετηθούμε στο θέμα της χωροθέτησης όπου ουσιαστικά είπαμε ότι πέρα από την αναγκαιότητα δημιουργίας ΜΕΒΑ όπως πιο πάνω ως θέση αρχής μας, η χωροθέτηση είναι ένα καθαρά τεχνικό ζήτημα με πιο αρμόδιους από εμάς να κρίνουν επ΄αυτού, και γι’ αυτό είχαμε ζητήσει την παρουσία του Μελετητή στη συζήτηση, προκειμένου να ενημερωθούμε όλοι επαρκώς πριν από οποιαδήποτε απόφαση.

Σήμερα που συζητάμε το ζήτημα, έχοντας πλέον και την εισήγηση της ΤΥ του Δήμου μας επί της ΜΠΕ, καθώς και την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εξακολουθούμε να βλέπουμε αναγκαία τη δημιουργία ΜΕΒΑ που θα διαχειρίζεται αποκλειστικά βλαστικά απόβλητα και περιεχόμενο καφέ κάδων. Το θέμα της χωροθέτησης, μετά την τοποθέτηση της ΤΥ του Δήμου, προφανώς και θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο περαιτέρω εξέτασης.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος                                Ο Γενικός Γραμματέας

Παναγιώτης Χατζηνικολάου    Σπύρος Κοκκόλης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.