Τραγική ιστορία: Γεννήθηκε στο σεισμό του 1999 στην Τουρκία και πέθανε κάτω από τα χαλάσματα το 2023!

Η 24χρονη πορεία του Osman Enes Basturk, ο οποίος γεννήθηκε το 1999 στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του σεισμού του οποίου επίκεντρο ήταν η περιοχή Golcuk του Κοτσαέλι, ξεκίνησε με έναν σεισμό και τελείωσε με έναν άλλο.

Η μητέρα του Osman Enes Asiye Basturk διηγήθηκε στη Yeni Safaki με δάκρυα την ιστορία της ζωής του Osman Enes, ο οποίος έχασε τη ζωή του παγιδευμένος κάτω από τον τοίχο που έπεσε πάνω του, ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει τον αδελφό του στον σεισμό των 7,7 βαθμών με επίκεντρο το Καχρανμαρμαράς.

«Γεννήθηκε σε εκείνο τον σεισμό και έχασε τη ζωή του σε αυτόν τον σεισμό»

Η πενθούσα μητέρα είπε ότι ξύπνησε τη νύχτα με μια δόνηση, έσπρωξε τον σύζυγό της στον τοίχο και ενώ προσπαθούσε να πάει στα παιδιά της, ο τοίχος κατέρρευσε πάνω της.

Αναφέροντας ότι ο μεγαλύτερος γιος της Osman Enes και ο μικρότερος γιος της Emirhan κοιμόντουσαν στο ίδιο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του σεισμού, η Basturk είπε: «Ο γιος μου Osman Enes γεννήθηκε στο Gaziantep κατά τη διάρκεια του σεισμού του Golcuk το 1999. Έχασε τη ζωή του στον σεισμό στο Nurdag? το 2023. Ο γιος μου ήταν γενναίος και ορεινός, ήταν λιοντάρι. Τα βουνά και οι πέτρες δεν μπορούσαν να νικήσουν τον γιο μου. Ήταν σαν παλαιστής».

Ανέφερε ότι έτρεξε να προλάβει τα παιδιά του την ώρα του σεισμού αλλά δεν μπόρεσε, και υποστήριξε: «Ο Osman Enes είναι δυνατός, νόμιζα ότι θα έσωζε τον αδελφό του. Ο γιος μου θωρακίστηκε στον αδελφό του αλλά δεν μπόρεσε να σωθεί. Έβαλε το χέρι του στον ώμο του. (…). Όταν βγήκα από το χειρουργείο τη νύχτα που γεννήθηκε ο Osman Enes, οι γεννήτριες λειτουργούσαν στο νοσοκομείο. Όταν ρώτησα: “Γιατί λειτουργούν;” μου είπαν: “Έγινε σεισμός στην Κωνσταντινούπολη. Γεννήθηκε σε σεισμό, έχασε τη ζωή του σε αυτόν τον σεισμό. Η καρδιά μου καίγεται».

ethnos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.