Ηλιαχτίδα – Παιδιατρικά Κέντρα Θεραπειών! Διαβάζοντας ένα παραμύθι…

Διαβάζοντας ένα παραμύθι με ένα παιδί, αναπτύσσουμε και εξερευνούμε όχι μόνο τη φαντασία αλλά και τα συναισθήματά του. Εδώ το παιδί είναι ο εξερευνητής, η ιστορία είναι ο χάρτης, οι ήρωες οι βοηθοί και ο θεραπευτής ο οδηγός. Η εξερεύνηση στη χώρα των συναισθημάτων είναι διασκεδαστική και βοηθάει το παιδί στο να:

  • Νιώθει πως δεν είναι μόνο: Μέσα στις ιστορίες βλέπει πως μοιράζεται κοινές εμπειρίες με τους ήρωες, έτσι ανακουφίζεται και παίρνει θάρρος.
  • Αναπτύσσει τη Συναισθηματική Νοημοσύνη: Αναγνωρίζοντας τα συναισθήματα των ηρώων, μαθαίνει να αναγνωρίζει και τα δικά του. Μαθαίνει για υγιείς τρόπους έκφρασης συναισθημάτων και βιώνει την ενσυναίσθηση.
  • Ανακαλύπτει νέες δεξιότητες: Η ιστορία δραματοποιείται και το παιδί μπορεί να μιμηθεί τις δεξιότητες του ήρωα ή να προτείνει εναλλακτικούς τρόπους δράσης.
  • Ενδυναμώνει την αυτοπεποίθηση του: Ο ρόλος των αποφάσεων και των συνεπειών μέσα στο παραμύθι, εξοικειώνουν το παιδί με την υπευθυνότητα και την αυτονομία. Παράλληλα μαθαίνει να μην αποθαρρύνεται στις δυσκολίες αλλά να πιστεύει στις δυνάμεις του.

Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 14:00-21:00
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 210-3604041 (Αθήνας) και 22943-04779 (Ραφήνας)

Δ/νση Αθήνας : Διδότου 28, Αθήνα, 10680
Δ/νση Ραφήνας : 26ο χλμ Λεωφ.Μαραθώνος, Ραφήνα, 19009 (εντός LAF LAB)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.