Ηλικιωμένος… βγήκε για κωπηλασία εν μέσω κακοκαιρίας – Διεσώθη από το λιμενικό

Περιπέτεια για ηλικιωμένο αργά το απόγευμα του Σαββάτου (8/8) στον Μαλιακό κόλπο όταν το μπουρίνι τον έφερε σε δυσχερή θέση με το μικρό του σκάφος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport επρόκειτο για βάρκα κωπήλατη (!) με την οποία ο ηλικιωμένος βγήκε για ψάρεμα και παρά τις προειδοποιήσεις για την κακοκαιρία.

Τα ισχυρά ρεύματα τον παρέσυραν έξω από τον ασφαλή όρμο του Καραβομύλου και κινδύνευε να παρασυρθεί πολύ μακριά. Ιδιωτικό σκάφος ευτυχώς τον εντόπισε, ενώ την ίδια ώρα το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Στυλίδας προσέγγισε και διασφάλισε την ασφαλή επιστροφή του στην ακτή.

Το συγκεκριμένο περιστατικό διάσωσης όμως δεν ήταν το μοναδικό της ημέρας, καθώς νωρίτερα το μεσημέρι ιδιωτικό σκάφος εξέπεμψε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αχλαδίου και Φάρου Βασιλίνας.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Αυτές οι περιοχές της Αθήνας είναι στο "κόκκινο" – Αυξημένο ποσοστό κρουσμάτων ανάμεσα σε ομάδες αλλοδαπών

Το συγκεκριμένο σκάφος είχε μείνει ακυβέρνητο εξαιτίας μηχανικής βλάβης, για καλή τύχη των ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό όμως, παραπλέον σκάφος έφτασε γρήγορα για να το ρυμουλκήσει. Από τη στεριά έφτασε και όχημα του Λιμενικού για να βεβαιώσει ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους και ότι δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση από το συμβάν.

Πηγή; lamiareport.gr