«Ήμουν μόνος, έχασα την ψυχραιμία μου», λέει ο εφοπλιστής για τον ξυλοδαρμό του Γιώργου Παπαχρήστου

Ανακοίνωση για το επεισόδιο που έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο εξέδωσε ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγεώργης.

Όπως τονίζει ο κ. Καραγεώργης «είμαι ηθικά υποχρεωμένος να τοποθετηθώ για το συμβάν, που έλαβε χώρα μεταξύ εμού και του κ. Γεώργιου Παπαχρήστου, δημοσιογράφου γνωστού Ομίλου Μ.Μ.Ε., αφού πρωτίστως απολογηθώ για το «μήνυμα», που στιγμιαία έστω εκπέμπεται, από τέτοιου είδους ενστικτώδεις αντιδράσεις, στην οικογένεια μου, στους φίλους, στο προσωπικό των εταιρειών μου, καθώς και σε όσους είναι δίπλα μου και με στηρίζουν τόσα χρόνια, οι οποίοι γνωρίζουν ότι το εν λόγω συμβάν επ’ ουδενί δεν με αντιπροσωπεύει ως άνθρωπο. Ταυτόχρονα θα ήθελα να απολογηθώ και στην οικογένεια του Γεωργίου Παπαχρήστου για ό,τι συνέβη».

Παράλληλα, τονίζει ότι κατά το επεισόδιο δεν ζητήθηκε η «συνδρομή οιουδήποτε τρίτου» δεν υπήρξαν σωματοφύλακες και φυσικά δεν υπήρξε «διατύπωση απειλών και δήθεν οδηγιών σε τρίτους περί δήθεν δολοφονίας του».

Ο κ. Καραγεώργης τονίζει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη για όσα ψευδώς έχουν ακουστεί και πως «η Δημοκρατία και ο Τύπος, που έχουν επιζήσει μετά από πραγματικά δύσκολες συνθήκες στην χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, κινδυνεύουν από έναν διαπληκτισμό μεταξύ δύο και μόνο ιδιωτών. Ίσως κινδυνεύει περισσότερο από την στοχευμένη διασπορά συκοφαντικών ειδήσεων κατά ιδιωτών, επιχειρηματιών, πολιτικών και κυβερνήσεων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Καραγεώργη

«Είμαι ηθικά υποχρεωμένος να τοποθετηθώ για το συμβάν, που έλαβε χώρα μεταξύ εμού και του κ. Γεώργιου Παπαχρήστου, δημοσιογράφου γνωστού Ομίλου Μ.Μ.Ε., αφού πρωτίστως απολογηθώ για το «μήνυμα», που στιγμιαία έστω εκπέμπεται, από τέτοιου είδους ενστικτώδεις αντιδράσεις, στην οικογένεια μου, στους φίλους, στο προσωπικό των εταιρειών μου, καθώς και σε όσους είναι δίπλα μου και με στηρίζουν τόσα χρόνια, οι οποίοι γνωρίζουν ότι το εν λόγω συμβάν επ’ ουδενί δεν με αντιπροσωπεύει ως άνθρωπο. Ταυτόχρονα θα ήθελα να απολογηθώ και στην οικογένεια του Γεωργίου Παπαχρήστου για ό,τι συνέβη.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να τονίσω, ότι η απεύθυνσή μου προς τον θιγέντα, και μόνον, έγινε αποκλειστικά από εμένα, χωρίς καμία απολύτως συνδρομή οιουδήποτε τρίτου, χωρίς την ύπαρξη σωματοφυλάκων και φυσικά χωρίς την διατύπωση απειλών και δήθεν οδηγιών σε τρίτους περί δήθεν δολοφονίας του.

Η εκ μέρους μου απώλεια της ψυχραιμίας μου οφείλεται στην συνεχιζόμενη σε βάρος μου επίθεση, με συκοφαντικά στοιχεία, και στην συνεχιζόμενη προσβολή της προσωπικότητάς μου, μέσω δημοσιευμάτων, που επιχειρούν να με εξοντώσουν και να μου προκαλέσουν, όχι μόνον μία «όλως ελαφρά, σωματική βλάβη» αλλά την ίδια την «δολοφονία της προσωπικότητάς μου». Όσα προπετώς και ψευδώς έχουν διαδοθεί, εναντίον μου από τον Γεώργιο Παπαχρήστου, στα οποία προστέθηκε και η χθεσινή αναφορά του σε κεντρικό δελτίου ειδήσεων, ότι δηλαδή δήθεν εκκρεμούσε αίτημα δικαστικής συνδρομής, των Η.Π.Α εναντίον μου, το οποίο, μάλιστα, όπως υπονοείται, μέσω παραδικαστικής δράσης δήθεν «ενταφιάστηκε» από την Κυβέρνηση, το έτος 2022, δεν προσβάλλουν μόνον εμένα, αλλά και το ίδιο το Κράτος Δικαίου στην χώρα μας.

Αγνοώ τους πραγματικούς λόγους που υποκρύπτονται πίσω από την διαρκή στοχοποίησή μου, από συγκεκριμένα κέντρα, πλέον όμως είμαι αποφασισμένος να διεκδικήσω τα δικαιώματα μου ενώπιων των ελληνικών και των αλλοδαπών αρμοδίων δικαστηρίων για την ζημία που έχουμε υποστεί τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι επιχειρήσεις μου από τις εν λόγω παράνομες ενέργειες.

Θα ήθελα να τονίσω ότι σέβομαι απόλυτα το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, όπως τουλάχιστον εγώ το αντιμετωπίζω ως λειτούργημα κατά την δραστηριοποίησή μου, ως ιδιοκτήτης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία χρηματοδοτώ, με όχι αδιευκρίνιστα ή αδικαιολόγητα χρήματα από παράνομες δραστηριότητες (όπως αναληθώς ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου), με σκοπό την ακώλυτη άσκηση έγκυρης και έντιμης δημοσιογραφίας, η οποία δεν εμφορείται από τα ιδεώδη των δημοσιογραφικών «πιστολιών».

Τέλος, δεν θεωρώ ότι η Δημοκρατία και ο Τύπος, που έχουν επιζήσει μετά από πραγματικά δύσκολες συνθήκες στην χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, κινδυνεύουν από έναν διαπληκτισμό μεταξύ δύο (2) και μόνο ιδιωτών. Ίσως κινδυνεύει περισσότερο από την στοχευμένη διασπορά συκοφαντικών ειδήσεων κατά ιδιωτών, επιχειρηματιών, πολιτικών και κυβερνήσεων».

dikaiologitika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.