Υπόθεση Λιάγκα: Η παραίτηση που δεν έγινε δεκτή και η τιμωρία από το ΕΣΡ

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε ο Γιώργος Λιάγκας αλλά και τα πρόσωπα του πάνελ της εκπομπής του.

Όσα ειπώθηκαν μετά την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης της φοιτήτριας στο ΑΠΘ έγιναν αντικείμενο σχολιασμού από το τηλεοπτικό κοινό και όχι μόνο. Η Κατερίνα Γκαγκάκη παραιτήθηκε από τη θέση της στο δήμο Αθηναίων ενώ υπάρχει και άλλη παραίτηση που δεν έχει γνωστή μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr η αρχισυντάκτρια της εκπομπής έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση των ιθυνόντων ωστόσο δεν έγινε δεκτή. Την προηγούμενη εβδομάδα η Εύη Κουτσαυτάκη, διευθύνουσα σύμβουλος του καναλιού ξεκαθάρισε πως αυτό το ύφος και στυλ δεν εκφράζει σε καµία περίπτωση τη φιλοσοφία του σταθµού και πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν να επαναληφθεί κάτι ανάλογο στο µέλλον.

Κάλεσαν μάλιστα τους συντελεστές της εκπομπής, να επιστρέψει στο αρχικό της στυλ.

Μετά από σωρεία καταγγελιών, το ΕΣΡ κάλεσε τον ΣΚΑΪ να απολογηθεί για όσα έγιναν. Όπως αναφέρει το ethnos.gr η κλήση θα γίνει µέσα στην εβδοµάδα που διανύουµε. Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη κάποια µέλη της Αρχής σκέφτονται ως πιθανή ποινή τη διακοπή της εκποµπής για κάποιες µέρες µε την προβολή σχετικής κάρτας για τις παραβιάσεις του κώδικα δεοντολογίας που έχουν τελεστεί, συνοδευόµενη από χρηµατικό πρόστιµο προς το κανάλι.

Πρέπει να πούμε ότι αποφασίστηκε και δίωξη κατά του Γιώργου Λιάγκα από την ΕΣΗΕΑ ενώ εταιρείες απέσυραν τις διαφημίσεις τους από την εκπομπή.

dailymedia.gr