Ίσως η πιο δύσκολη προσγείωση στον κόσμο! Συγκλονιστικό βίντεο!

Προσγείωση – θρίλερ έγινε στην Πορτογαλία, στο αεροδρόμιο «Κριστιάνο Ρονάλντο» στη Μαδέιρα. Το αεροδρόμιο που φέρει το όνομα του κορυφαίου παίκτη στην ιστορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου θεωρείται ένα από τα πιο δύσκολα για να προσγειωθούν αεροπλάνα.

Αυτό συμβαίνει γιατί τις περισσότερες ημέρες πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή, ενώ οι πιλότοι περνούν από ιδιαίτερα μαθήματα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες προσγείωσης των αεροσκαφών.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο, ο πιλότος ενός Boeing 737 χρειάστηκε να κάνει επιδέξιες μανούβρες για να καταφέρει να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροπλάνο.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

Πολυσύχναστο το αεροδρόμιο της Μαδέιρα

Το αεροδρόμιο της Μαδέιρα είναι πολυσύχναστο, μάλιστα είναι το τέταρτο σε σειρά στην Πορτογαλία από άποψη αφίξεων. Η πόλη Μαδέιρα βρίσκεται 400 χλμ. βόρεια των Καναρίων Νήσων και 520 χλμ. δυτικά του Μαρόκου. Βρίσκεται δηλαδή σε μια θέση στην οποία επικρατούν διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες ανά εποχή.

Στη σειρά Most Extreme Airports του History Channel το συγκεκριμένο αεροδρόμιο έχει χαρακτηριστεί το ένατο πιο επικίνδυνο στον κόσμο και το τρίτο πιο επικίνδυνο στην Ευρώπη. Γι’ αυτό, άλλωστε, οι πιλότοι χρειάζονται ειδική προετοιμασία για να πετάξουν προς τα εκεί.

Γι’ αυτό είναι τόσο δύσκολο να προσγειωθείς στη Μαδέιρα

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.