Ισραήλ: Το ασύλληπτο ποσό που κόστισε η αναχαίτιση των drones και των ιρανικών πυραύλων

Το βράδυ του Σαββάτου (13/04) η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με drones και πυραύλους.

Η αναχαίτιση των εκατοντάδων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων κόστισε στο Τελ Αβίβ έως και 5 δισεκατομμύρια σέκελ (περίπου 1,35 δισ. δολάρια), σύμφωνα με το ifpnews που επικαλείται την εφημερίδα Yedioth Ahronoth .

Ο πρώην οικονομικός σύμβουλος του αρχηγού του ισραηλινού επιτελείου στρατού, ταξίαρχος Ραμ Αμινάχ , ο οποίος δήλωσε ότι «το κόστος της άμυνας χθες το βράδυ υπολογίζεται μεταξύ 4-5 δισ. σέκελ (1,08-1,35 δισ. δολάρια)».

«Μιλάω μόνο για αναχαίτιση σε αυτά που εκτόξευσαν οι Ιρανοί και όχι για τραυματισμούς που ήταν ελάχιστοι αυτή τη φορά», πρόσθεσε.

«Μόνο ένας πύραυλος “Arrow” που χρησιμοποιείται για την αναχαίτιση ενός ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου κοστίζει 3,5 εκατ. δολάρια, ενώ ένας πύραυλος “Μagic Wand” κοστίζει 1 εκατ. δολάρια, εκτός από τις εξόδους των αεροσκαφών που συμμετείχαν στην αναχαίτιση των ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών», συμπλήρωσε ο Αμινάχ.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.