Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα με απαγόρευση κάθε είδους εξωτερικής εργασίας για 5 ώρες – Τι ισχύει για delivery

Τα μέτρα για τον ιδιωτικό τομέα

Τα μέτρα προστασίας των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα ενόψει του νέου κύματος καύσωνα επικαιροποίησε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, εκδίδοντας νέα εγκύκλιο.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξέδωσε σήμερα (26/07), διευκρινιστική εγκύκλιο για τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, επιβάλλεται παύση εργασιών στα delivery, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών, κατά το χρονικό διάστημα 12.00 – 17.00, σε όσες περιοχές πλήττονται από τον καύσωνα με θερμοκρασία άνω των 40 βαθμών Κελσίου.

Όπως επισημαίνεται, η εφαρμογή των μέτρων, καθώς και σχετικές καταγγελίες, θα ελεγχθούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας.

Γεωργιάδης: «Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και τα πρόστιμα πολύ υψηλά»

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Για την προστασία των εργαζομένων στους νομούς που το φαινόμενο θα είναι έντονο, από τις 12:00 -17:00 ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ κάθε είδους εξωτερική εργασία και ειδικά τις υπηρεσίες delivery. Κατά τις ώρες αυτές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οι σχετικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες να δέχονται παραγγελίες για παράδοση. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και τα πρόστιμα πολύ υψηλά. Την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων την θεωρούμε την απόλυτή μας προτεραιότητα. Εάν τηρηθούν τα μέτρα όλα θα πάνε καλά και άλλη μία δύσκολη μέρα θα περάσει».

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.