Και… ξαφνικά ο Κικίλιας ενδιαφέρθηκε για τους πολίτες – Μίλησε για άγχος, κατάθλιψη, φόβο

Ξεκινώντας την ενημέρωση ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό.

«Με βάση αυτά τα στοιχεία, απευθύνουμε έκκληση αυτά τα Χριστούγεννα να τα γιορτάσουμε στενά οικογενειακά», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στους αγαπημένους μας να προσέξουμε ιδιαίτερα». Αναφερόμενος στον εμβολιασμό, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «ποτέ σε παγκόσμια κλίμακα, δεν έχει επιχειρηθεί τέτοιο εγχείρημα!»

«Όλοι οι φορείς, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το σύνολο του Κράτους, εργάζεται πυρετωδώς για να είναι πετυχημένη αυτή η προσπάθεια. Σε ένα τέτοιο εγχείρημα θα υπάρχουν μικρά λάθη, θα υπάρχουν αστοχίες. Πρέπει το σύνολο της κοινωνίας να ενημερωθεί και σταδιακά να εμβολιαστεί».

Δείτε ακόμα:  Δήλωση Κικίλια για το AstraZeneca - Τι είπε για την β' δόση

Ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε ότι από βδομάδα σε βδομάδα θα αυξάνονται οι δόσεις των εμβολίων.

Το κύριο θέμα της συνέντευξης τύπου είναι η ψυχική υγεία. «Είναι μήνες πίεσης οικονομικής, οικογενειακής. Υπάρχει στρες, φόβος, μεγάλη πίεση για την εφαρμογή των μέτρων. Λόγω της πανδημίας χρειάζεται έμπρακτη στήριξη. Γι’ αυτό και διευρύνεται η επιτροπή λοιμωξιολόγων με έναν καθηγητή ψυχιατρικής».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι η δυνατότητα να εμβολιαστούν 2 εκατ. πολίτες το μήνα προκύπτει από τα εμβολιαστικά κέντρα. «Ο σχεδιασμός δεν αλλάζει. Τα εμβόλια θα αυξάνονται όσο οι εταιρίες παίρνουν την σχετική έγκριση. Συνιστώ ψυχραιμία, πολύ μεγάλη προσοχή και τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Διαβάζουμε σε χώρες ότι καταστράφηκαν ψυγεία με εμβόλια. Άλλες χώρες παρουσίασαν προβλήματα στα logistics. Θέλει διαφάνεια, σωστές συμβουλές από τους ειδικούς και όχι βιασύνες. Έτσι θα προχωρήσουμε. Όπως καταφέραμε όλους αυτούς τους μήνες να στηρίξουμε ένα Σύστημα Υγείας και να μείνει όρθιο. Σταδιακά θα εμβολιάζουμε ομάδες πληθυσμού».

Δείτε ακόμα:  Πανελλήνιες 2021: Τι ισχύει με τις ταυτότητες και τη μετάδοση των θεμάτων

lawandorder.gr