Καιρός: Τριήμερο με ισχυρό βοριά, κανονικές θερμοκρασίες και αρκετή ηλιοφάνεια

Οι ισχυροί βοριάδες εναρμόνισαν τη θερμοκρασία με την εποχή, με την ψύχρα νωρίς τα πρωί να είναι εντονότατη, ειδικά σε βόρειες και ορεινές περιοχές. Η επιστροφή των εκδρομέων θα γίνει με πολύ ευνοϊκό καιρό σε στεριά και θάλασσα, καθώς την Κυριακή θα εξασθενήσουν λίγο οι βοριάδες στο Αιγαίο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Με ήπιο καιρό φαίνεται ότι θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο. Όσο για τις βροχές, θα συνεχίσουν να αγνοούνται στις περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο θα έχουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια και πιθανές ασθενείς βροχές στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο, έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς.

Την Κυριακή ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές, με λίγες παροδικές βροχές μόνο στην Κρήτη. Οι βοριάδες στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν γενικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 με 24 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

ertnews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.