Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από σήμερα – Η εξέλιξη της διήμερης κακοκαιρίας

Η τελευταία Κυριακή (25/02) του Φεβρουαρίου μάς αποχαιρετάει με βροχές και καταιγίδες. Μάλιστα, η διήμερη κακοκαιρία αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας από το βράδυ έως και την Τρίτη (27/02), με την ΕΜΥ να εκδίδει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Τα έντονα φαινόμενα που θα αρχίσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως έως 7 και – τοπικά – στο Ιόνιο 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, προβλέπονται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (25/02) στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και στη δυτική Κρήτη.

Ακόμα, τη Δευτέρα (26/02) αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), στις Κυκλάδες, στην Κρήτη (κυρίως στα νότια) και πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία και στην Πελοπόννησο με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Επίσης, από τις προμεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Επίσης, όσον αφορά στην Τρίτη (27/02), τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία, μέχρι το μεσημέρι, θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός την Κυριακή (25/02) από την ΕΜΥ

Αυξημένες νεφώσεις στο Ιόνιο και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται για την Κυριακή (25/02), όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Μέχρι τις βραδινές ώρες, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και στη δυτική Κρήτη. Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Επίσης, σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο 7, πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία, αν και θα σημειώσει μικρή πτώση, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι, από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 από το βράδυ έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και, από το μεσημέρι, μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις στη Μακεδονία και, βαθμιαία, και στη Θράκη με βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία.
Άνεμοι: Nότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά, μέχρι το μεσημέρι, έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες, από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο – τοπικά – 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της Ηπείρου από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΕΥΒΟΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι, τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στα νότια θα ενταθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες – τοπικά ισχυρές – στη νότια Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας στα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες – Στη δυτική Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που, από το βράδυ, θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και, από το μεσημέρι, τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και, από το μεσημέρι, στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Την Κυριακή (25/02) προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς επίσης και στο Ιόνιο. Τα φαινόμενα, μετά το μεσημέρι, θα ενταθούν και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Κρήτη που, κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα επεκταθούν ανατολικότερα. Τις βραδινές ώρες, τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο, στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο θα είναι έντονα και υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Η ορατότητα, τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική, σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση καιρού του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίουστη Βόρεια Ελλάδα, στη δυτική Μακεδονία από 5 έως 12, από 10 έως 20 στην κεντρική και νότια Ελλάδα, από 13 έως 20 στη δυτική Ελλάδα, από 7 έως 11 στην Ήπειρο, από 12 έως 19 στις Κυκλάδες και στην Κρήτη – στη βόρεια Κρήτη έως 22, από 10 έως 18 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στη θάλασσα Κυθήρων ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και, μετά το μεσημέρι, τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές από αργά το βράδυ και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα, τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και, τις βραδινές ώρες, μέτριοι 5 μποφόρ.

Τέλος, νεφώσεις με παροδικές βροχές περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και, μετά το απόγευμα, από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.