Καιρός: Βροχές και καταιγίδες και σήμερα – Που θα πέσουν (χάρτες)

Σταδιακή υποχώρηση παρουσιάζει το κύμα πολύ υψηλών θερμοκρασιών, το οποίο θα συνοδευτεί από τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα κυρίως της ηπειρωτικής χώρας την Πέμπτη 12/08.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 12/08, σημειώνονται τοπικές βροχές στην ανατολική χώρα, ενώ τοπικές καταιγίδες εκδηλώνονται στην Εύβοια, επαληθεύοντας τα προγνωστικά στοιχεία όπως εκείνα παρουσιάστηκαν σε σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τα μεσάνυχτα έως και τις 09:30 της Πέμπτης 12/08, ο μετεωρολογικός σταθμός στην Κύμη Εύβοιας έχει καταγράψει 22 mm.

Δείτε ακόμα:  Κακοκαιρία Μπάλλος: Εντυπωσιακό βίντεο από την καταιγίδα στην Κρήτη

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Πέμπτης 12/08 (βλ. παρακάτω Χάρτες), θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής χώρας.

Χάρτες. Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής για το χρονικό διάστημα 15:00-18:00 (πάνω) και 18:00-21:00 (κάτω) της Πέμπτης 12/08, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σε:

Δείτε ακόμα:  Η κακοκαιρία "Μπάλλος" χτυπά ξανά την Αττική - Δυνατή καταιγίδα τώρα!

περιοχές της Εύβοιας έως το μεσημέρι
περιοχές της ορεινής Αρκαδίας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες

Πηγή: meteo.gr