Κακοκαιρία “Barbara”: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου – Τα σημεία διάθεσης αλατιού

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου θέτει τις αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση ετοιμότητας ενόψει του επικείμενου κύματος κακοκαιρίας με την ονομασία «Barbara», το οποίο σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να πλήξει την Αττική από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ αναφέρει:

  • Για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από την Κυριακή (05/02/2023) αρχικά στα ανατολικά και τα βόρεια, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος του νομού ενώ από το απόγευμα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο από τη Δευτέρα το πρωί οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν εκ νέου σε όλο τον νομό. (http://www.emy.gr/emy/el/warning/weather_warnings_html?type=EDKF&number=2&language=gr )

Κατόπιν τούτου ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ενημερώνει ότι αρχικά από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου νωρίς το απόγευμα θα υπάρχει διαθέσιμο αλάτι για τους πολίτες στο «κάτω περίπτερο» του Ντραφίου.

https://www.irafina.gr/wp-content/uploads/2021/01/xionia_dioni2-150×150.jpg

Από το πρωί της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας μαζί με τα ειδικά μηχανήματα (BOBCAT, JBC κλπ) τίθενται σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας η οποία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα, ώστε να επέμβουμε εφόσον χρειαστεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Από αργά το απόγευμα της Κυριακής τα ειδικά μηχανήματα του Δήμου μας (αλατιέρες) θα ξεκινήσουν τη ρίψη αλατιού στο ορεινό κεντρικό οδικό δίκτυο Διώνης, Ντραφίου, Καλλιτεχνούποληςώστε να διασφαλίσουμε στο μέγιστο δυνατόν την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου απευθύνει έκκληση στους πολίτες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν, ενημερώσεις, επισημάνσεις και οδηγίες στο 112 της ΓΓΠΠ https://www.civilprotection.gr/el αλλά και αυτές που θα σταλούν μέσω του συστήματος ενημέρωσης του Δήμου μας GiPolis.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.