Κακοκαιρία “Barbara”: Σε επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Ν. Βουτζά -Προβαλίνθου

Νέα επιδείνωση του καιρού Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από την Κυριακή (05/02/2023) αρχικά στα ανατολικά και τα βόρεια, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος του νομού ενώ από το απόγευμα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο από τη Δευτέρα το πρωί οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν εκ νέου σε όλο το νομό.

Το ΠΥΣΕΘ έχει ΑΜΕΣΑ διαθέσιμα 2 Ντακοτες , 2 πυροσβεστικα οχήματα 4Χ4 με των σχετικό εξοπλισμό τους καθώς επίσης 1 jeep 4X4 και 3 ATV για μεταφορά υλικών και προσωπικού .

Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ είναι στο σύνολο τους ενημερωμένοι και έτοιμοι να επέμβουν σύμφωνα με τις οδηγίες της ΠΥ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ , είμαστε σε 48ωρη επιφυλακή, με 15 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και 5 πυροσβεστικά οχήματα και τα 3 ATV.

Άμεσα οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μας έσπευσαν μετά την λήξη της αντιπυρικής περιόδου 31/10/2022 και τροποποίησαν τις χρήσεις ορισμένων από τα πυροσβεστικα οχήματα που διαθέτουμε .

Συγκεκριμένα στα :

– ΒΟΥΤΖΑΣ 01 (4Χ4 Dacota 500L νερού) τοποθετήθηκε εξοπλισμός άντλησης υδάτων με το καινούργιο βενζινοκίνητο αντλητικό σύστημα που προμηθεύτηκε το ΠΥΣΕΘ το καλοκαίρι .

– ΒΟΥΤΖΑΣ 02 (4Χ4 Dacota 500L νερού) τοποθετήθηκε εξοπλισμός άντλησης υδάτων με το καινούργιο βενζινοκίνητο αντλητικό σύστημα που προμηθεύτηκε το ΠΥΣΕΘ το καλοκαίρι .

-ΒΟΥΤΖΑΣ 04 (4Χ4 2,500L νερού)
τοποθετήθηκε αυτόνομη γεννήτρια υψηλής ισχύος ώστε να μπορεί να κάνει άντληση υδάτων με ηλεκτρικές βουτες .

-ΒΟΥΤΖΑΣ 08 (4Χ4 1,500L νερού)
τοποθετήθηκε αυτόνομη γεννήτρια υψηλής ισχύος ώστε να μπορεί να κάνει άντληση υδάτων με ηλεκτρικές βουτες .

-ΒΟΥΤΖΑΣ 09 (4Χ4 1,500L νερού)
τοποθετήθηκε αυτόνομη γεννήτρια υψηλής ισχύος ώστε να μπορεί να κάνει άντληση υδάτων με ηλεκτρικές βουτες .

Επικουρικά λειτουργούμε την ομαδα ATV ΠΥΣΕΘ η οποία βοηθά τα πληρώματα των πυροσβεστικων καθώς εκτελεί και έκτακτες αποστολές όπου αυτό κριθεί αναγκαίο .

Παρακαλούνται ΑΠΑΝΤΕΣ οι συμπολίτες μας όπως λάβουν υπόψιν τους τα ακόλουθα :

Λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ισχυρή σύσταση στους κατοίκους του Δήμου μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

• Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

• Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

• Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

➢ Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
➢ Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
➢ Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
➢ Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
➢ Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
➢ Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζοί :

Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.