Κακοκαιρία Daniel: 80χρονος με την βάρκα του έσωσε 15 άτομα στην Καρδίτσα!

Μια ιστορία ενός πραγματικού ήρωα εκτυλίχθηκε στην Καρδίτσα, όπου ένας 80χρονος ψαράς και εθελοντής διασώστης με τη βάρκα του έσωσε 15 άτομα.

«Ήρθε ο Πρόεδρος πήρε δύο παιδιά που ήταν στο σπίτι. Εγώ ζω στο ψηλότερο μέρος του χωριού. Ο πρόεδρος είπε να φύγουμε γρήγορα. Τα παιδιά και τα εγγόνια μου φώναζαν να πάω μαζί τους, λέω “φύγετε εσείς, έχω τη βάρκα”. Μόλις φύγαν τα παιδιά μπήκα μέσα, αλλά δεν πρόλαβα ούτε τηλέφωνο, ούτε τίποτα, τα έχασα όλα εκεί. Πάω να πάρω τη βάρκα και το νερό είχε φτάσει μέχρι το γόνατο. Επειδή έβρεχε πολύ, είχα ένα υπόστεγο μεγάλο και ήμουν από κάτω. Περίμενα μέχρι τις 6:00 το πρωί να ξημερώσει. Βγήκα και έκανα μία βόλτα γύρω με τη βάρκα, άκουσα κάποιους να φωνάζουν “πνιγόμαστε”. Ο ένας είχε το νερό μέχρι το σαγόνι και η γυναίκα του καθόταν δίπλα. Τους έβαλα μέσα στη βάρκα, πέντε άτομα και συνέχιζα να βγάζω κόσμο. Μία άλλη οικογένεια, την έβγαλα από τα κεραμίδια, έσκαψα με τα χέρια μου, τέσσερις σειρές κεραμίδια. Συνολικά έβγαλα 15 άτομα, τους πήγα στο κοινοτικό γραφείο γιατί εκεί είναι ψηλά, είναι στον δεύτερο όροφο», είπε.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι, «δεν ήρθε κανένας δύο μέρες, είμαστε χωρίς νερό. Μάς έφεραν τώρα εδώ με το ελικόπτερο».

Ο κ. Τασσιόπουλος, σημείωσε, ακόμα, ότι, ως παλιός βαρκάρης, έχει χρειαστεί και στο παρελθόν να συνδράμει με τη βάρκα του σε πλημμύρες στην πόλη. «Οι συνθήκες ήταν τραγικές, αλλά επειδή εγώ είμαι παλιός, έχω ζήσει άλλες τέσσερις πλημμύρες μέσα στο χωριό και δε φοβάμαι. Αλλά τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί», είπε.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.