Κακοκαιρία “Ελπίδα”: Παγετός στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής – Η επόμενη μέρα μετά την ιστορική χιονοκαταιγίδα (βίντεο)

Παγετός σημειώνεται από τις πρώτες βραδινές ώρες της Τρίτης 25/01 στις χιονισμένες περιοχές της Βόρειας και Βορειοανατολικής Αττικής και της Βοιωτίας. Επιπλέον, κατά τόπους σε περιοχές μεγαλύτερων υψομέτρων, σημειώθηκε ολικός παγετός, δηλαδή η θερμοκρασία δεν ανέβηκε καθόλου πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περιοχή του Διονύσου και της Πεντέλης όπου η μέγιστη θερμοκρασία ήταν ίση με -1,5 και -0,9 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η θερμοκρασία που καταγράφεται σε Αττική, Βοιωτία και Νότιο Εύβοια σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Σε αυτόν ξεχωρίζουν οι -10.1 βαθμοί Κελσίου στη Νέα Οδό στη Θήβα.

Δείτε ακόμα:  Ευλογιά των πιθήκων: Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα για το ύποπτο κρούσμα που μεταφέρθηκε στο Αττικόν

Καθόσον η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή περαιτέρω πτώση κατά τις διάρκεια της νύχτας, το πρωί της Τετάρτης 26/01 παγετός θα σημειωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου της Αθήνας.

Κακοκαιρία «Ελπίς» – Η επόμενη ημέρα μετά την ιστορική χιονοκαταιγίδα

Υπέροχες εικόνες κατέγραψε η Up Stories σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr από την περιοχή της Αθήνας, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίς» από την πρωτεύουσα. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται πανέμορφες εικόνες της χιονισμένης Αθήνας από drone.

Δείτε ακόμα:  Πρόστιμα 15.000 ευρώ σε 3 πρατήρια υγρών καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Από Παρασκευή – Σάββατο συμβατές με την εποχή θερμοκρασίες

Το χιόνι που έριξε σε αρκετές περιοχές της χώρας και σε πολλές περιπτώσεις παραμένει ακόμα στους δρόμους και τα δέντρα διατηρεί τη θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Παγετός και κρύο, λοιπόν, στις περιοχές όπου χιόνισε πολύ τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη από την Παρασκευή – Σάββατο θα επιστρέψουμε σε συμβατές για την εποχή θερμοκρασίες.

Δείτε ακόμα:  Τοκογλυφία και τζόγος πίσω από τη δολοφονία της Κινέζας που είχε βρεθεί σε βαλίτσα

Η παγωμένη αέρια μάζα των δύο προηγούμενων ημερών δίνει τη θέση σε πιο θερμές μάζες από την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου και ίσως δούμε από την Παρασκευή το μεσημέρι θερμοκρασίες που φτάνουν τους 14-16 βαθμούς Κελσίου.