Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Τι ισχύει με τους παιδικούς σταθμούς της Αττικής – Ποιοι θα παραμείνουν κλειστοί

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Αττικής αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου λόγω της κακοκαιρίας Μπάλλου – Στην αρμοδιότητα των δήμων οι παιδικοί σταθμοί

Mε εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, σε όλη την Αττική τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας εξαιτίας της κακοκαιρίας Μπάλλος.

Κλειστά, όμως, θα παραμείνουν και αύριο όλα τα σχολεία στην Αττική

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής αναφέρει:

Δείτε ακόμα:  Ο Κολυδάς "αδειάζει" την Κυβέρνηση: Η ΕΜΥ προειδοποίησε εγκαίρως για την κακοκαιρία Ελπίδα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου σε όλη την Αττική, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους ασφάλειας καθώς αναμένεται έντονη κακοκαιρία

Γ. Πατούλης: «Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια και η προστασία της ζωής των μαθητών»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που είχε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία περί έντασης των καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα - Πικέρμι: Κλειστοί οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί τη Δευτέρα & την Τρίτη!

Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η Περιφέρεια Αττικής συνιστά σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες που είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας.

Σε ο,τι αφορά, ωστόσο, τους παιδικούς σταθμούς, ο περιφερειάρχης διευκρίνισε πως αυτοί εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των δήμων, παρότι η σύσταση της Περιφέρειας είναι να παραμείνουν και αυτοί κλειστοί.

Δείτε ακόμα:  Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί και την Πέμπτη στον Δήμο Παλλήνης

Για τον λόγο αυτό, οι γονείς των παιδιών θα πρέπει να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του εκάστοτε Δήμου.

Υπενθυμίζεται πως οι δήμοι Μοσχάτου, Αχαρνών, Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας έχουν ήδη προβεί σε ανακοινώσεις, όπου ξακαθαρίζουν πως όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή.

dikaiologitka.gr