Κακοκαιρία: Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου

Πραγματοποιήθηκε εχθες Παρασκευή 19/01 η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, η οποία συστάθηκε με τη ψήφιση του Νόμου Αναδιάρθρωσης της Πολιτικής Προστασίας τον Δεκέμβριο και συγκροτήθηκε σε σώμα την προηγούμενη εβδομάδα.

Αντικείμενο της Επιτροπής είναι η διαρκής παρακολούθηση όλων των επικίνδυνων φυσικών φαινομένων, η πρόγνωση πιθανών συνεπειών στις υποδομές, στην ασφάλεια και στην υγεία των πολιτών, η διαμόρφωση της ενδεδειγμένης Διαβάθμισης Κατάστασης ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού, καθώς και η πρόταση λήψης προληπτικών μέτρων για την προστασία της περιουσίας, της ασφάλειας και της υγείας των πολιτών, (π.χ. αναστολή υποχρέωσης προς εργασία σε συνδυασμό με απαγόρευση κυκλοφορίας).

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής έλαβαν μέρος ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Θεόδωρος Βάγιας, ο Διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, ο Προέδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας και οι μετεωρολόγοι Δημήτρης Ζιακόπουλος και Χριστίνα Σούζη.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας καλωσόρισε τα μέλη της Επιτροπής και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους, και στη συνέχεια συζητήθηκαν οργανωτικά και συντονιστικά θέματα, καθώς επίσης και τα δεδομένα που προκύπτουν από τις μετεωρολογικές προγνώσεις για την επιδείνωση του καιρού σήμερα και αύριο.

Η Επιτροπή θα παρακολουθεί την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και εφόσον παραστεί ανάγκη θα επανασυγκληθεί.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.